Η πρωταθλήτρια του πινγκ πονγκ κατάγεται από τη Συρία και αυτή την εποχή είναι η διασημότερη στην χώρα της, μετά τη νίκη της στο Πανασιατικό πρωτάθλημα. Η κορυφαία αθλητική εμπειρία της ζωής της θα ξεκινήσει το Σάββατο (24/7) με αντίπαλο την 39χρονη Αυστριακή, Λίου Ζία στον προκριματικό του μονού απλού.

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε το ταλέντο της νεαρής πρωταθλήτριας, το 2014, είναι ο Ανταμ Τζαμαάν, ο οποίος θυμάται χαρακτηριστικά: «Ηταν μεταξύ πέντε και έξι ετών τότε, όταν παρατήρησα την προπόνηση της σε γυμναστήριο στη Χάμα με τον αδελφό της, Ομπέϊεντα.

Έδωσα προσοχή στη σωματική διάπλαση, στον δυναμισμό και στην διαίσθησή της. Το ταλέντο είναι έμφυτο. Η Χεντ δείχνει ευφυΐα, άνεση, ηρεμία σοβαρότητα και φιλοδοξία για την νίκη. Η προετοιμασία της έγινε με τον σωστό τρόπο και με καθημερινή προπόνηση.»

Ένα χρόνο μετά (2015) η Ζάζα πήρε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Junior της Συρίας και από τότε η πορεία της «εκτοξεύθηκε», με αποκορύφωμα την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα Συρίας το 2018.

Παρά τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που επικρατούν στην χώρα της, η νεαρή πρωταθλήτρια δεν σταματά να θέτει νέους στόχους: «Ήμουν σίγουρη για την ευκαιρία μου να κερδίσω το πρωτάθλημα της Δυτικής Ασίας στην Ιορδανία και ήμουν χαρούμενη που τα κατάφερα. Ονειρεύομαι να είμαι παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης. Επίσης, θέλω να συνεχίσω τις σπουδές μου και να γίνω φαρμακοποιός».

Ο πατέρας της, πρώην ποδοσφαιριστής, της πρόσφερε ιδιωτικά μαθήματα όταν δεν μπορούσε να πηγαίνει στο σχολείο, λόγω των αθλητικών της υποχρεώσεων, ενώ ο Τζαμαάν, παραμένει ρεαλιστής, όσον αφορά στην παρουσία της Ζάζα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο:

«Πριν από πέντε χρόνια, καταρτίσαμε ένα σχέδιο πορείας για την Χεντ. Και σ΄ αυτό, περιλαμβάνεται μία αξιοπρεπής πορεία στο Τόκιο και η κατάκτηση ενός μεταλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις