Ακόμη μια σπουδαία διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε σήμερα η διοργανώτρια Ιαπωνία. Αυτή τη φορά βέβαια γράφτηκε ιστορία καθώς η Μομίτζι Νισίγια γίνεται η πρώτη νεαρότερη αθλήτρια που κερδίζει χρυσό μετάλλιο των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, μετά το 1936!

Η Νισίγια, μόλις 13 ετών και 330 ημερών, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο σκέιτμπορντ γυναικών. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το σκέιτμπορντ εντάσσεται ως άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, φέρνοντας τον νεανικό ενθουσιασμό. Εάν αυτός, λοιπόν, ήταν ο στόχος των διοργανωτών, τότε σίγουρα το κατάφεραν στο Ariake Urban Sports Park, καθώς στο πόντιουμ ανέβηκαν τρεις νεαρές γυναίκες που η ηλικία τους στο σύνολο αγγίζει τα 42 χρόνια.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η 13χρονη Ραϊσα  Λεάλ και το χάλκινο η 16χρονη Φούνα Νακαγιάμα.

Να σημειωθεί ότι η Μομίτζι Νισίγια είναι η δεύτερη πιο νεαρή που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε αυτή την ηλικία. Πρώτη ήταν η Μάρτζορι Γκέστρινγκ από τις ΗΠΑ, η οποία σε ηλικία 13 ετών και 268 ημερών κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε καταδύσεις 3 μέτρων στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βερολίνο το 1936.

Μετά τον θρίαμβό της, η Νισίγια μίλησε για τη χαρά που ένιωσε όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. «Είμαι τόσο χαρούμενη που κέρδισα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιαπωνία και είμαι τόσο χαρούμενη που κέρδισα τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες ως μία από τους νεαρότερους αθλητές» είπε, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα olympics.

«Το skateboarding είναι διασκεδαστικό και ενδιαφέρον, οπότε θέλω όλοι να το δοκιμάσουν», πρόσθεσε σε άλλο σημείο. Οταν ρωτήθηκε για τους στόχους της για το μέλλον, η χρυσή Ολυμπιονίκης είπε ξεκάθαρα: «Θέλω να είμαι τόσο διάσημη που να με γνωρίζουν σε όλο τον κόσμο. Θέλω να κερδίσω και στο Παρίσι το 2024».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις