Η 11η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται με μεγάλη αγωνία από όλους τους Έλληνες, καθώς την Δευτέρα (2/08) ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Μίλτος Τεντόγλου θα διεκδικήσουν μετάλλια στους τελικούς των κρίκων και μήκους αντίστοιχα.

Ο «άρχοντας των κρίκων» θα μπει στη μάχη του τελικού στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και με βάση την εικόνα που έδειξε στον προκριματικό (συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία με 15.333 β.) είναι το απόλυτο φαβορί για το χρυσό.

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται και ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο πρωταθλητής του μήκους έκανε άνετα 8.22μ στον προκριματικό, την δεύτερη καλύτερη επίδοση πίσω από τον Κουβανό, Ετσεμπερία (8.50μ.) και αν μη τι άλλο προβάλλει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για ν΄ ανέβει στο βάθρο.

Από κει και πέρα η Εθνική ομάδα πόλο θα παίξει με τις ΗΠΑ με στόχο ακόμη τη νίκη που θα την φέρει πιο κοντά στην πρωτιά του Α΄ ομίλου, ενώ στην ιστιοπλοΐα συνεχίζουν τους αγώνες τους οι Μάντης/Καγιαλής και Τσουλφά/Σπανάκη στα 470 ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.

Στο στίβο πλην του Τεντόγλου αγωνίζονται και οι Αναστασάκης Φραντζεσκάκης στον προκριματικό της σφυροβολίας ανδρών, η Ραφαέλ Σπανουδάκη στα 200μ. γυναικών και οι Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ στον προκριματικό του επί κοντώ γυναικών.

Τέλος στην καλλιτεχνική κολύμβηση θα ξεκινήσουν τον προκριματικό στο ντουέτο ελεύθερου προγράμματος, οι Ευαγγελία Πλατανιώτη ή Μαρία-Ελλη Αλζιγκούζη(;) και Παπάζολου.

Οι ελληνικές συμμετοχές της 11ης ημέρας:

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/08

ΣΤΙΒΟΣ
———–

Olympic Stadium

-Σφυροβολία ανδρών/προκριματικός (03:00): Μιχάλης Αναστασάκης, Χρήστος Φραντζεσκάκης
-Μήκος ανδρών: Τελικός (04:20): Μίλτος Τεντόγλου
-200μ. γυναικών: Προκριματικός γύρος (04:30-05:18): Ραφαέλα Σπανουδάκη
-Επί κοντώ γυναικών: Προκριματικός γύρος (13:20)- Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Ελένη Πόλακ
-200μ. γυναικών: Ημιτελικοί (13:25-13:39): Ραφαέλα Σπανουδάκη (εφόσον προκριθεί)

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
————————————-

Ariake Gymnastics Centre – Rings
-Τελικός κρίκων ανδρών (09:00): Λευτέρης Πετρούνιας

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
————————-

Tatsumi Water Polo Centre
-Αγώνας A’ ομίλου (05:30): Ελλάδα – ΗΠΑ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
——————————————

Tokyo Aquatics Centre
-Ντουέτο ελεύθερο πρόγραμμα/προκριματικός (13:30): Ευαγγελία Πλατανιώτη ή Μαρία-Ελλη Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Εβελίνα Παπάζογλου

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Fujisawa

-470 ανδρών: Ιστιοδρομίες 9-10 (08:35): Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής

Enoshima

-470 γυναικών: Ιστιοδρομίες 9-10 (06:05): Αιμιλία Τσουλφά – Αριάδνη Σπανάκη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις