Ο Ραμόν Λούντκβιστ αναμένεται άμεσα στην Ελλάδα για να σφραγίσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Οι διαπραγματεύσεις των «πρασίνων» με τη Γκρόνιγκεν ήταν σκληρές και τελικά επήλθε συμφωνία σε όλα. Ο Παναθηναϊκός οικονομικά βγαίνει ωφελημένος, αφού φέρεται να μην καταβάλει ενοίκιο για τον μονοετή δανεισμού του 24χρονου Σουηδού, ο οποίος παίζει κυρίως ως οκτάρι, ενώ η οψιόν αγοράς, εφόσον ικανοποιήσει ο νεαρός παίκτης είναι στα μέτρα της ομάδας.

Αυτή είναι 850.000 ευρώ, όπως ανέφεραν, άλλωστε και οι Ολλανδοί στα ρεπορτάζ τους την Κυριακή. Οι πληροφορίες θέλουν τον Λούντκβιστ το αργότερο έως την Τετάρτη να είναι στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός επίσης βγήκε κερδισμένος στις διαπραγματεύσεις και από ένα ακόμα γεγονός. Η οψιόν αγοράς δεν είναι υποχρεωτική, κάτι που επιζητούσε η Γκρόνιγκεν σε περίπτωση που ο Λούντκβιστ συμπλήρωσε έναν συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών.

Σε ό,τι αφορά τις αποδοχές του Σουηδού, αυτές δεν θα ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ. Για να γίνει, όμως, η μεταγραφή, χρειάστηκε ο παίκτης να υποχωρήσει σε μία απαίτηση του ολλανδικού συλλόγου. Το συμβόλαιό του έχει ισχύ έως το 2023 και το επόμενο καλοκαίρι στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν ενεργοποιήσει τη ρήτρα, θα έχει μπροστά του έναν ακόμα χρόνο.

Η Γκρόνιγκεν επιθυμούσε να το επεκτείνει έως το 2024, ώστε αν θελήσει να τον πουλήσει σε άλλη ομάδα να έχει πιο ισχυρό διαπραγματευτικό ατού. Ο Λούντβιστ το δέχθηκε για να μην χαθεί χρόνος και φυσικά για να μην κολλήσει η μεταγραφή κι έτσι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την επόμενη περίοδο θα παίζει δανεικός στον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις