Μετά την πρωτιά του Ντούσκου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήρθε και η νέα γενιά της ελληνική κωπηλασίας να φέρει σημαντικές επιτυχίες για την Ελλάδα. Αναστασιάδου και Ντούσκου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ, Στεργιάκας και Εξάρχου πήραν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό των αγοριών, ενώ η Ελένη Μαρίνα Λεβεντέλη κατέλαβε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ ελ βαρών.

Η ενημέρωση από την Ομοσπονδία

Τρία μετάλλια ένα από κάθε χρώμα, χρυσό ασημένιο και χάλκινο ήταν η πλούσια συγκομιδή της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών η αυλαία του οποίου έπεσε την Κυριακή στην Κρούζιτσα της Πολωνίας.

Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε προς τιμήν της Ευαγγελίας Αναστασιάδου και της Ευαγγελίας Φράγκου που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ των κοριτσιών. Οι δυο πρωταθλήτριες του ΝΟ Καστοριάς και του ΝΟ Γιαννιτσών είχαν από το ξεκίνημα της κούρσας τη πρωτοπορία και την κράτησαν ως το τέλος φτάνοντας πρώτες στο τερματισμό σε χρόνο 6:55.94. Υπενθυμίζεται ότι η Ευαγγελία Φράγκου τον περασμένο μήνα είχε αναδεχθεί χάλκινη Παγκόσμια πρωταθλήτρια στη κατηγορία Νεανίδων στο Πλόβνιβ ενώ η Αναστασιάδου ήταν και πέρυσι πρωταθλήτρια Ευρώπης στη συγκεκριμένη κατηγορία όταν είχε κερδίσει το χρυσό στο σκιφ ελ βαρών.

Λίγο νωρίτερα από τη σπουδαία νίκη των δυο κοριτσιών ο Χρήστος Στεργιάκας και ο Ιάσονας Εξάρχου παρότι νέο πλήρωμα κατάφεραν να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό των αγοριών κατακτώντας τη 2η θέση στον μεγάλο τελικό με χρόνο 6:19.27 πίσω από την Βρετανία που κέρδισε το χρυσό με χρόνο 6:15.06.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις