Ούτε καν στο μυαλό του να ασχοληθεί με την ΕΟΚ δεν είχε περάσει από το μυαλό του Βαγγέλη Λιόλιου πριν από λίγα χρόνια, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην εκπομπή Pick n’ Roll του Comoste TV, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους Βασίλη Σπανούλη, Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε καν σκέψη για ενασχόλησή μου με τα κοινά της ΕΟΚ, πρώτον γιατί κανένας δε σκεφτόταν ότι μπορεί να γίνονταν εκλογές με τέτοιους όρους, ήταν μια βαθιά τομή αυτό που έγινε σε όλες τις ομοσπονδίες. Δεύτερον, άρχισα σταδιακά να σκέφτομαι ότι έπρεπε να αλλάξουν δραστικά κάποια πράγματα που όχι απλά δε μας άρεσαν, αλλά ήταν αιτία άλλοι να θέλουμε να φύγουμε από το μπάσκετ και άλλοι να φύγουν».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Μιλώντας μαζί του καταλαβαίνεις πόσο ταπεινός είναι και γιατί έχει φτάσει εκεί πού έφτασε. Να ξέρετε ότι αγαπάει την Εθνική πιο πολύ από όλους μας».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη: «Όλα τα δύσκολα πράγματα έχουν πολυπλοκότητες γι’ αυτό και είναι όμορφα. Είμαι αισιόδοξος, ο Δημήτρης δεν είναι μόνο καλός προπονητής και ικανός να διαχειριστεί προσωπικότητες που είναι το βασικό συστατικό στην Εθνική, αλλά βλέπεις στα μάτια του πόσο το θέλει».

Για τον προπονητή των παραθύρων: «Δεν έχω κάνει καμία κουβέντα με τον Στέφανο Δέδα, είναι προφανές βέβαια ότι είναι μεγάλη τιμή για όλους η Εθνική. Έχω πει όμως ότι η απόφαση θα είναι σε συνεργασία της ΕΟΚ με τον προπονητή του Σεπτεμβρίου, γιατί η Εθνική έχει μια συνέχεια δεν είναι κάθε διοργάνωση απομονωμένη».

Τι είναι το πιο δύσκολο από τους στόχους του: «Πολλοί νομίζουν το να φέρω πόρους στην ομοσπονδία, αλλά όχι. Το πιο δύσκολο είναι να συνειδητοποιήσουν οι παράγοντες ότι οι διευκολύνσεις που θα γίνουν δεν είναι χάρη, αλλά δάνειο. Ζητάνε πέντε πράγματα, θα πάρουν δέκα, αλλά θα ζητήσω να φέρουν πίσω είκοσι! Εννοώ να παραχθεί έργο, να αλλάξει το πλάνο, να ξαναφέρουμε παιδιά στα γήπεδα, να φτιάξουμε αναπτυξιακό βάσει αρχών και αξιών. Εγώ δηλαδή παρέχω την πρώτη ύλη για να παραχθεί έργο».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Θα φανεί το πόσο άμεσα θα συνδεθεί από άλλο ρόλο με την Εθνική, κάποια στιγμή θα γίνει, δεν ξέρω πότε. Το ίδιο θα γίνει και με μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, το θεωρώ δεδομένο, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ξεχωρίζει για την προσωπικότητά του και γι’ αυτό θα κάνει κάνει πολύ μεγάλο όπως ανέφερα και όπως ήδη έχει κάνει ως παίκτης. Έχω την εντύπωση ότι και ο εαυτός του τον βλέπει σαν έναν πολύ καλό προπονητή».

Για όσα συζήτησαν με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο: «Τον άκουσα πολύ προσεκτικά τις δύο φορές που έχουμε βρεθεί, γιατί κυριολεκτικά μόνος του έφτασε το μπάσκετ πολύ ψηλά και δημιούργησε ισχυρές δομές, ανεξάρτητα από το ότι τα τελευταία χρόνια τον προσπέρασαν οι καταστάσεις. Είναι πανέξυπνος, έχει πολύ καθαρό μυαλό και ειδικά στα διεθνή θέματα με βοήθησε πολύ, γιατί τα ελληνικά τα ζούσα και τα γνώριζα από πρώτο χέρι».

Για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ: «Φυσικά και με ενδιαφέρει να ενωθεί, αν συμβεί αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο σε όλους και φυσικά και στις Εθνικές ομάδες και στο ελληνικό μπάσκετ. Για μένα το μπάσκετ είναι ενιαίο, ποτέ δεν μπορώ να το σκεφτώ σαν διχασμένο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις