Η στιγμή που περίμεναν όλοι οι λάτρεις της ταχύτητας έφτασε. Το Chaos αποκαλύφθηκε από τον Σπύρο Πανόπουλο και ήδη οι πρώτες εικόνες κάνουν τον γύρο του παγκόσμιου διαδικτύου.

Η Spyros Panopoulos Automotive έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του πρώτου ελληνικού Hypercar το οποίο στοχεύει να καταρρίψει μια σειρά από ρεκόρ και να πάρει τη δική του θέση στο Πάνθεον της ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το SP Chaos έχει φτιαχτεί εξολοκλήρου από ελληνικά χέρια και μεγάλα μέρη του οχήματος έχουν δημιουργηθεί από 3D εκτυπωτή. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, όπως το ανθρακόνημα και το νάιλον, χρησιμοποιούνται στη Formula 1 και το κόστος αυτών των υλικών έχει εκτινάξει τόσο την τιμή του όσο φυσικά και το συνολικό ποσό της επένδυσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Chaos θα είναι διαθέσιμο σε δυο εκδόσεις, αυτή των 2.000 ίππων που θα κοστίζει 5,5 εκατ. ευρώ, κι αυτή των 3.000 ίππων – η οποία παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 – και θα κοστίζει 12 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, παρουσιάζεται και το εργοστάσιο στο οποίο δημιουργήθηκε το CHAOS και που εκτείνεται σε έναν χώρο 38.000 τ.μ., ενώ πλέον η αναμονή για την πρώτη του δοκιμή στον δρόμο είναι τεράστια.

Τα χαρακτηριστικά του Chaos

Το Chaos κινείται από έναν V10 -επιλογή ασυνήθιστη για τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας- με 4.000 κυβικά και δύο turbo, που θα αποδίδει στη στάνταρ έκδοσή του 2.000 ίππους και στην κορυφαία 3.000.

Κινητήριοι είναι όλοι οι τροχοί, το κιβώτιο έχει οχτώ σχέσεις, η ανάρτηση είναι εξελιγμένη, ενώ χρησιμοποιούνται κατά κόρον εξωτικά υλικά.

Η SPA σχεδιάζει να κατασκευάσει συνολικά 100 Chaos, όταν βέβαια αυτό φτάσει στο στάδιο της κανονικής παραγωγής.

Τότε η βασική έκδοση θα κοστίζει 5,5 εκατομμύρια ευρώ και η κορυφαία 12,4.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις