Η δημοπρασία προσωπικών αντικειμένων του Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν παντελώς αποτυχημένη. Σχεδόν 90 αντικείμενα προσφέρθηκαν σε διεθνείς διαδικτυακές δημοπρασίες, από ένα ξενοδοχείο στο Μπουένος Άιρες. Η συνολική τους αξία εκτιμάται στα 1,26 εκατ. ευρώ, αλλά από τις δημοπρατήσεις συγκεντρώθηκαν μόλις 23.000 ευρώ.

Στο… σφυρί βγήκαν αντικείμενα όπως γραβάτες, καπέλα, αθλητικά παπούτσια, ένα σπίτι, δύο αυτοκίνητα BMW, ένας υγραντήρας πούρων και τηλεοράσεις, με τιμές που κυμάνθηκαν από 44 έως 800.000 ευρώ.

Χωρίς αγοραστή έμειναν μεταξύ άλλων το σπίτι 700 τετραγωνικών μέτρων με πισίνα, που αγόρασε ο Μαραντόνα την δεκαετία του 1980 για τους γονείς του σε περιοχή του Μπουένος Άιρες, όπου και έζησαν για περισσότερα από 30 χρόνια. Την ίδια… τύχη, είχε κι ένα διαμέρισμα στην παραθαλάσσια πόλη Mar del Plata.

Το ακριβότερο αντικείμενο που δημοπρατήθηκε και βρήκε νέο κάτοχο, είναι ένας πίνακας ενός Αργεντινού καλλιτέχνη που απεικονίζει τον Μαραντόνα, ως μισό παίκτη και μισό άγγελο, φορώντας τη σημαία της Αργεντινής, με τον τίτλο «Between Fiorito and the sky». Η μετάφραση, είναι ανάμεσα στην Villa Fiorito, την φτωχογειτονιά όπου μεγάλωσε ο Μαραντόνα και τον ουρανό, ενώ ο πλειοδότης, δαπάνησε 1.910 ευρώ για να τον αποκτήσει.

Παράλληλα, μια φωτογραφία του Μαραντόνα με τον πρώην ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, με τον οποίο ήταν στενός φίλος, αγοράσθηκε από έναν κάτοικο του Ντουμπάι, για 1.423 ευρώ.

Η τρίωρη διαδικασία, άρχισε με υψηλότερες προσφορές για τις φανέλες της Νάπολι ή της εθνικής Αργεντινής, χωρίς να είναι σαφές εάν τις είχε φορέσει ο Μαραντόνα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρά την συμμετοχή περίπου 1.500 ατόμων από την Νότια Αμερική, την Ευρώπη και το Ντουμπάι.

Η δημοπρασία αυτή, προέκυψε μετά από σχετική απόφαση της Δικαιοσύνης της Αργεντινής και φορούσε κυρίως, αντικείμενα που επιλέχθηκαν από τους κληρονόμους του Μαραντόνα, χωρίς ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Οσον αφορά στα έσοδα, δεν επρόκειτο να διανεμηθούν μεταξύ τους, αλλά να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή των χρεών και των διαφόρων εξόδων, ιδίως κληρονομικών, που άφησε ο εκλιπών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις