ΠΑΟΚΟ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ζοσέ Μπότο στο πόστο του αθλητικού διευθυντή.

Σε νέα εποχή οργάνωσης μπαίνει ο ΠΑΟΚ, καθώς ανέλαβε επίσημα καθήκοντα αθλητικού διευθυντή ο Ζοσέ Μπότο. Ο Πορτογάλος έχει πλούσιο βιογραφικό και εμπειρία σε αυτή τη θέση σε Μπενφίκα και Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Η συμφωνία του Μπότο με τον ΠΑΟΚ θα έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2024.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ζοσέ Μπότο. Ο Πορτογάλος αναλαμβάνει τη θέση του Αθλητικού Διευθυντή της ΠΑΕ για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Ο Ζοσέ Μπότο γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου του 1966 στο Λούρες, μία περιοχή κοντά στη Λισαβόνα. Ξεκίνησε να ασχολείται ως μάνατζερ με την τοπική ομάδα της γενέτειράς του, πέρασε κι από τη Σακαβενέσε και στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό της Μπενφίκα.

Από το 2007 έγινε σκάουτερ, ενώ το 2010 έγινε επικεφαλής του σχετικού τμήματος, ρόλο τον οποίο διατήρησε μέχρι το 2018, όταν κι αποχώρησε από τον πορτογαλικό σύλλογο.

Το 2018 μετακόμισε στην Ουκρανία κι έγινε ο αθλητικός διευθυντής της Σαχτάρ Ντόνετσκ, έχοντας μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη δημιουργία του ρόστερ. Η Σαχτάρ μ’ αυτόν επικεφαλής κατάφερε να πανηγυρίσει τίτλους και να διαγράψει εξαιρετικές πορείες στο UEFA Champions League.

Ο Μπότο αποδέχθηκε την πρόκληση του ΠΑΟΚ και πλέον αναλαμβάνει τον ρόλο του Αθλητικού Διευθυντή του Δικεφάλου για τα επόμενα 2,5 χρόνια».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις