Καμίλα Βαλίεβα: Το μεγάλο αστέρι του καλλιτεχνικού πατινάζ από τη Ρωσία, η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα, επιβεβαίωσε την φήμη που έχει ήδη αποκτήσει σε τόσο νεαρή ηλικία με το τετραπλό άξελ που έκανε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου αφήνοντας άφωνους κριτές και παγκόσμιο κοινό.

Δημοσιογράφοι και κριτές που παρακολούθησαν το πρόγραμμά της έλεγαν πως δεν έχουν δει ξανά κάτι τέτοιο στην ιστορία του αθλήματος.

“Θα είναι κάτι για το οποίο θα μιλάμε για τα επόμενα 100 χρόνια” ανέφεραν χαρακτηριστικά λίγο πριν κάνει το δεύτερο άλμα της με τετραπλή περιστροφή, για να πάρει σκορ 178.92.

Ποια είναι η Καμίλα Βαλίεβα

Γεννημένη στις 26 Απριλίου 2006 στην πόλη Καζάν της Ρωσίας είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια φέτος, κάτοχος του Πανευρωπαϊκού Τίτλου για το 2022 και πρωταθλήτρια Ρωσίας.

Η Βαλίεβα ξεκίνησε το πατινάζ σε ηλικία 3 ετών, το 2009. Το ταλέντο της φάνηκε γρήγορα και το 2012, όταν ήταν 6 ετών, μετακόμισε στη Μόσχα όπου εντάχθηκε στην ακαδημία πατινάζ Moskvich.

Πρώτη φορά τράβηξε την προσοχή το 2018 με ένα πρόγραμμα που αντλούσε την έμπνευσή του από τον πίνακα του Πικάσο “Κορίτσι σε μπάλα”.

Η χορογραφία της είχε μαγέψει όπως μπορούμε να δούμε στο βίντεο και είχε επαινεθεί για την συνάντηση τέχνης και αθλητισμού σε ένα άρτια εκτελεσμένο και μεγάλη ακρίβεια και ευαισθησία θέαμα.

Μάλιστα η νεαρή αθλήτρια έλαβε πρόσκληση από την εγγονή του Πικάσο Νταϊάνα Βιντμάιερ Πικάσο που είναι ιστορικός τέχνης και εντυπωσιάστηκε τόσο που την είχε προσκαλέσει στο σπίτι της στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις