Εμφανώς ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και την εικόνα της Εθνικής στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της εμφανίστηκε ο Γκουστάβο Πογέτ.

Ο Ουρουγουανός χαρακτήρισε σημαντική τη νίκη (ακόμα και σε φιλικό) για τη νοοτροπία που θέλει να φτιάξει η ομάδα και δήλωσε βέβαιος ότι έχει ελπιδοφόρο μέλλον.

Όσο για το τακτικό κομμάτι, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το «συμπαγές ποδόσφαιρο» που έπαιξαν οι διεθνείς, αλλά και την ισορροπία ανάμεσα σε αμυντικό και επιθετικό σκέλος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πογέτ

Για το νικηφόρο ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής: «Είπα και πριν τον αγώνα ότι είναι σημαντικό να κερδίσουμε, γιατί θέλουμε να αποκτήσουμε την νοοτροπία του νικητή. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με πολλά πράγματα που είδα, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Είναι σημαντική ημέρα, λόγω της Εθνικής εορτής στην Ελλάδα, ήταν ένα πάρα πολύ καλό βράδυ για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής: «Ήταν δύσκολη η προετοιμασία του αποψινού παιχνιδιού, γιατί δεν ξέραμε πώς θα παραταχθεί η Ρουμανία. Έπρεπε να προσαρμοστούμε πολύ γρήγορα, γενικά παίξαμε συμπαγές ποδόσφαιρο, καταφέραμε να κρατήσουμε την ισορροπία που θέλαμε, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Υποφέραμε λίγο στα κόρνερ, η Ρουμανία είχε πολύ καλή τελική κίνηση. Αυτό μπορείς να το ερμηνεύσεις με δύο τρόπους, να πεις ότι ήμασταν κακοί εμείς ή να πεις ότι ήταν τέλεια η Ρουμανία σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν δύο ερμηνείες».

Για το μέλλον της Εθνικής: «Φυσικά και υπάρχει μέλλον, απλά είναι λίγο νωρίς για να το πούμε με σιγουριά. Είμαι νέος σε πάγκο εθνικής ομάδας, μαθαίνω να προσαρμόζομαι και είναι μια διαδικασία που πρέπει να παίρνω αποφάσεις σε σύντομο χρόνο».

Για τον Έντι Ιορντανέσκου: «Δεν ξέραμε καθόλου τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, είναι ένας νέος προπονητής, με νέο σύστημα, ας κρατήσουμε μόνο τα θετικά που είδαμε σήμερα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις