Ένα πολύ σημαντικό βήμα, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα εκσυγχρονισμού στην Τούμπα, έγινε την Τρίτη (27/4), καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά μεταξύ άλλων το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ!

Συγκεκριμένα, το Ε’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά στην έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στην περιοχή της Τούμπας του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών και την περιβαλλοντική έγκριση του σχεδίου αυτού, ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται η έγκριση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Εφαρμογής του ΕΠΣ.

Στη γνωμοδότησή του, δε, στην οποία περιγράφονται τόσο οι αλλαγές στο γήπεδο όσο και στις αναπλάσεις του περιβάλλοντος χώρου, αναφέρεται ότι με το προεδρικό διάταγμα επέρχεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ με ανάπτυξη νέων σύγχρονων προδιαγραφών, οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των FIFA/UEFA στο πλαίσιο των απαιτητικότερων υποχρεώσεων της ομάδας (Champion League και άλλες ευρωπαϊκές οργανώσεις).

Eπισημαίνεται ακόμη ότι με τον νόμο 4572/2018 παραχωρήθηκαν στον ΠΑΟΚ τρεις εκτάσεις γύρω από το σημερινό γήπεδο (21.722 τ.μ. και 344 τ.μ.), έτσι ώστε μαζί με την ιδιοκτησία του να αποτελούν μία ενιαία έκταση, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις και συνοδές χρήσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού κέντρου. Η επίμαχη περιοχή πρόκειται να αποτελέσει υπερτοπικό πυρήνα αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, εστίασης και γενικότερα πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις