Είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί η έναρξη του μεγάλου τελικού του Champions League και ο λόγος δεν αφορά επεισόδια.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι διοργανωτές αποφάσισαν την αναβολή για 15 λεπτά της έναρξης του αγώνα, διότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός οπαδών της Λίβερπουλ και της Ρεάλ δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ώρα τους στο γήπεδο, λόγω του κυκλοφοριακού χάους στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί πλήθος στις εισόδους, γεγονός που εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλειά τους.

Με την αναβολή των 15 λεπτών, δόθηκε χρόνος στους οπαδούς να τσεκάρουν το εισιτήριό τους στις εισόδους και να παρακολουθήσουν από την αρχή το μεγάλο παιχνιδι.

Ωστόσο, τα 15 λεπτά δεν ήταν αρκετά, με αποτέλεσμα να δοθεί περαιτέρω αναβολή 15 λεπτών, συνολικά 30 λεπτά καθυστέρηση. Η UEFA ισχυρίζεται ότι «φταίνε» τα πλαστά εισιτήρια των Άγγλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA:

«Τα τουρνικέ έξω από τις εξέδρες της Λίβερπουλ μπλοκαρίστηκαν από χίλιους οπαδούς, οι οποίοι αγόρασαν πλαστά εισιτήρια, τα οποία δεν λειτουργούσαν.

Αυτό δημιούργησε ουρές από οπαδούς που προσπαθούσαν να μπουν μέσα. Ως εκ τούτου, η έναρξη του αγώνα καθυστέρησε 35 λεπτά για να μπορέσουν οι φίλαθλοι που έχουν εισιτήρια να μπουν. Οπαδοί έξω από το γήπεδο συνέχιζαν να μαζεύονται και μετά τη σέντρα, η αστυνομία τους διασκόρπισε με δακρυγόνα και τους ώθησε μακριά από το γήπεδο.

Η UEFA συμπάσχει με αυτούς που επηρεάστηκαν και θα εξετάσει περαιτέρω την υπόθεση με την γαλλική Αστυνομία και με τη γαλλική Ομοσπονδία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις