Η ΑΕΚ ήταν η «κερδισμένη» στην κλήρωση του Κυπέλλου, καθώς έχει το πλέον εύκολο έργο ανάμεσα στους “μεγάλους”, τόσο στη φάση των “16”, όσο και για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Η Ένωση θα κληθεί αρχικά να αντιμετωπίσει την Κηφισιά και στην επόμενη φάση -εφόσον περάσει- τον νικητή του Πανσερραϊκός-Απόλλων Πόντου, και οι τρεις δηλαδή αντίπαλοι προέρχονται από τη Superleague 2.

Ντέρμπι στους “16” δεν έβγαλε η κληρωτίδα, αλλά είναι πιθανό να δούμε στα προημιτελικά, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, οι οποίοι θα πρέπει νωρίτερα να αποκλείσουν την Καλαμάτα και τον Βόλο αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο και ο Άρης τον Λεβαδειακό κι εφόσον προκριθούν, θα αναμετρηθούν στη φάση των “8”. Ο νικητής του συγκεκριμένου ζευγαριού θα βρεθεί ενδεχομένως στον δρόμο της ΑΕΚ, εφόσον δεν έχει υπάρξει κάποια έκπληξη νωρίτερα.

Αναλυτικά τα οκτώ ζευγάρια στα προημιτελικά είναι τα εξής:

Ολυμπιακός – Ατρόμητος
Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου
Παναθηναϊκός – Βόλος
Λαμία-Athens Kallithea FC
Λεβαδειακός – Άρης
Κηφισιά – ΑΕΚ
Καλαμάτα – ΠΑΟΚ
Απόλλων Παραλιμνίου – Άγιος Νικόλαος

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ (17-19 Ιανουαρίου και 24-26 Ιανουαρίου)

Καλαμάτα/ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός-Βόλος
Ολυμπιακός/Ατρόμητος – Λεβαδειακός/Άρης
Απόλλων Παραλιμνίου/Αγ.Νικόλαος – Λαμία/Καλλιθέα
Κηφισιά/ΑΕΚ – Πανσερραϊκός/Απόλλων Πόντου

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ (7-9 Φεβρουαρίου και 2-3 Μαρτίου)

(Κηφισιά/ΑΕΚ – Πανσερραϊκός/Απόλλων Πόντου) – (Ολυμπιακός/Ατρόμητος – Λεβαδειακός/Άρης)

(Απόλλων Παραλιμνίου/Αγ.Νικόλαος – Λαμία/Καλλιθέα) – (Καλαμάτα/ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός-Βόλος)

Δείτε την κλήρωση εδώ

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος, δήλωσε πριν την κλήρωση:

“Σας ευχαριστώ που είστε εδώ. Η σημερινή κλήρωση είναι πως φέτος υπάρχει αλλαγή που έχει μεγάλη ουσία και θα πρέπει να διαρκέσει για να μην έχουμε στο μέλλον διενέξεις. Αναφέρομαι στο γήπεδο και στην πόλη που θα γίνει ο τελικός. Αν είναι δύο ομάδες της Αθήνας θα γίνει στην Αθήνα. Αν είναι μια της Αθήνας και μία της Θεσσαλονίκης θα γίνει στο Βόλο. Αν είναι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης τότε θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει και μια πρόθεση να γίνει στο εξωτερικό. Δεν έχουμε κατασταλάξει, μπορεί να το κάνουμε φέτος, αλλιώς του χρόνου.

Άλλη μια πρωτοτυπία για φέτος είναι πως θα κληρωθούν σήμερα όλα τα ζευγάρια μέχρι τον τελικό. Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις