Ο Εμμανουήλ Καραλής, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση, στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που φιλοξενείται στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Έλληνας επικοντιστής υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια, διαδοχικά, τα 5.40μ, τα 5.55μ, τα 5,65μ. και τα 5.75 μέτρα, που ήταν και το όριο πρόκρισης, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στον αυριανό (5/3, 18:18) τελικό του αγωνίσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καραλής είναι ο μοναδικός αθλητής από τους εννέα που προκρίθηκαν στον τελικό, ο οποίος υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια όλα τα άλματα του προκριματικού.

Οι εννέα του τελικού:

“Ξύπνησα το πρωί στις 5 και διαβάζω πως ο Νίκος πήρε μετάλλιο. Αυτό πέρα από χαρούμενο με έκανε να έχω κι ένα έξτρα κίνητρο για τη σημερινή μου παρουσία, γιατί ξέρω πως όπως οι περισσότεροι αθλητές έχει περάσει και αυτός δύσκολα για να φτάσει στη διάκριση”, ήταν τα πρώτα λόγια του Εμμανουήλ Καραλή στη μεικτή ζώνη μετά την πρόκριση.

“Νιώθω πως είμαι ένας από τους κορυφαίους αθλητές στο αγώνισμά μου και πως ήρθε η σειρά μου να κυνηγήσω παρουσία στο βάθρο των κορυφαίων διοργανώσεων. Ο αγώνας δε θα είναι εύκολος, καθώς και οι οχτώ που μετέχουν είναι ικανοί να φτάσουν ψηλά.

Μπορεί να λείπει ο Ντουπλάντις, όμως, αυτό δε σημαίνει κάτι. Στον τελικό θα είμαστε ακόμη πιο επικίνδυνοι, δε βγάζω κανέναν εκτός. Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να κυνηγήσω για ατομικό ρεκόρ. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά με τους Γιώργο Πομάσκι, Χάρη Καραλή και τον Πολωνό Μαρσίν. Από το το 5,80 μ. και πάνω θεωρώ πως μπορούν να παίξουν τα μετάλλια”, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις