Η Tesla ανακοίνωσε επίσημα τις εξαγωγές του σεντάν Model 3 από την Κίνα, με σκοπό να το προμηθεύσει στους ευρωπαίους πελάτες της. Είναι γνωστό πως, η Tesla ετοιμάζει το νέο της εργοστάσιο στη Γερμανία, που αποβλέπει στη δυναμική είσοδό της στις αγορές των ευρωπαϊκών χωρών. Μέχρι, ωστόσο, να είναι έτοιμο προς χρήση, η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να εξυπηρετήσει τους ευρωπαίους πελάτες της, με την εξαγωγή του σεντάν Model 3 από την Κίνα, με σκοπό την προμήθειά τους.

Συγκεκριμένα, στα τέλη του Οκτώβρη θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές από το εργοστάσιό της στα περίχωρα της Σαγκάης, ενώ τα αυτοκίνητα που θα βρεθούν στην Ευρώπη, θα διατεθούν σε περισσότερες από 10 χώρες, μεταξύ άλλων και οι Γεμανία, Γαλλία και Ελβετία.

Συνεπώς, οι κινεζικές εξαγωγές θα υποστηρίξουν τον εφοδιασμό αυτοκινήτων στην Ευρώπη, μέχρι το εργοστάσιο της εταιρείας στην Γερμανία, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Βερολίνο και συγκεκριμένα στο Gruenheide, να αρχίσει την παραγωγή το επόμενο καλοκαίρι. Τα μοντέλα που, αρχικά, θα παράγονται στο εν λόγω εργοστάσιο θα είναι τα Model 3 και Model Y.

Το πρώτο οκτάμηνο του 2020, αγοράστηκαν 45.531 οχήματα από την Ευρώπη, ποσοστό χαμηλότερο κατά 19%, συγκριτικά με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την έρευνα αγοράς της JATO Dynamics. Αξίζει να σημειωθεί πως, καταλύτης για την μείωση των πωλήσεων αποτέλεσε η πανδημία του κορονοϊού.
Εκτός από την Ευρώπη, το εν λόγω μοντέλο θα εξαχθεί από το εργοστάσιο της Κίνας και σε Σιγκαπούρη, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Tα χαρακτηριστικά του Tesla Model 3

Ασφάλεια

Το Model 3 είναι κατασκευασμένο με βάση την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ασφάλειας. Το όχημα εξασφαλίζει μεταλλική κατασκευή, συνδυασμού αλουμινίου και χάλυβα, για μέγιστη αντοχή. Σημειώνεται πως, σε δοκιμή θραύσης οροφής, το Model 3 άντεξε τέσσερις φορές το βάρος του, ακόμη και με αμιγώς γυάλινη οροφή.

Ταχύτητα και επιτάχυνση

Το μοντέλο εξασφαλίζει μια από τις πιο γρήγορες επιταχύνσεις, κάνοντας το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 261 χλμ/ώρα, χάρις στον βελτιωμένο χειρισμό και την αεροδυναμική του. Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το σπόιλερ από ανθρακονήματα, το οποίο εξασφαλίζει ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες.

Αυτονομία

Το Model 3 αποτελεί αυτοκίνητο αμιγώς ηλεκτρικό, εξασφαλίζοντας, μάλιστα, 580 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Μάλιστα, σε σταθμούς Supercharger, μπορεί να επαναφορτιστεί για 275 χιλιόμετρα ακόμη, σε 15 λεπτά.

Εσωτερικό

Το εσωτερικό διαθέτει οθόνη αφής 15 ιντσών, αλλά και γυάλινη οροφή που δίνει αίσθηση ανοιχτού χώρου σε όλο το αυτοκίνητο, αλλά προστατεύει και από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις