Η Land Rover συζητά εδώ και καιρό τη δημιουργία ενός baby-Defender, το οποίο σύμφωνα με το WhatCar θα παρουσιαστεί σε λιγότερο από δύο χρόνια από τώρα. Η σχετική φημολογία ξεκίνησε αμέσως μετά την εμφάνιση του νέου Land Rover Defender στην αγορά, και σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει μια σειρά μοντέλων, βασισμένα πάνω στην αρχική συνταγή.

Το βρετανικό site υποστηρίζει ότι θα έχει κίνηση εμπρός με ένα μικρό τρικύλινδρο βενζίνης στα 1.500 κ.εκ., ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις, μεταξύ των οποίων και μία plug-in υβριδική αλλά και τετρακίνητη. Σύμφωνα με παλαιότερες φήμες, το πλαίσιο θα είναι μία πιο κοντή εκδοχή του μεγάλου Defender ενώ οι απόψεις για το όνομά του διχάζονται, με επικρατέστερη την Land Rover Defender 80.

Να σημειωθεί ότι το Land Rover Defender πρέπει να είναι ένα από τα λίγα οχήματα, που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει πατήσει σε κάθε σπιθαμή αυτού του πλανήτη. Από τις στέπες της Μογγολίας στις ερήμους της Αφρικής και από τη ζούγκλα του Αμαζονίου στις κορφές των Άνδεων, το Defender έχει συνοδέψει στις αναζητήσεις του κάθε επίμονο περιηγητή της περιπέτειας και της εξερεύνησης. Όσοι το έχουν στην κατοχή τους, δηλώνων ότι δεν το αποχωρίζονται με τίποτα, θεωρώντας το αναπόσπαστο μέρος όχι μόνο της ίδιας τους της ζωής, αλλά του ίδιου τους του εαυτού.

Η ιστορία του Defender αποκαλύπτει και μια αξιοσημείωτη αντοχή στο χρόνο που λίγα αυτοκίνητα μπορούν να επιδείξουν. Ξεκίνησε την πορεία του το μακρινό 1949 ως «Land Rover Series I» και έμεινε στην παραγωγή για 67 ολόκληρα χρόνια, ολοκληρώνοντάς τη ως «Land Rover Defender» στα τέλη του Ιανουαρίου του 2016. Σε όλη αυτή του την πορεία κατά την οποία υπήρξαν διάφοροι σταθμοί (π.χ. το 1958 και το 1971 λανσαρίστηκαν τα Series II και Series III αντίστοιχα, το 1989 προστέθηκε το όνομα «Defender» για να υπάρξει ο απαραίτητος διαχωρισμός με το Discovery κ.ο.κ.) το Defender έγινε συνώνυμο με την ίδια τη Land Rover και έχτισε με πολλές επιτυχίες το μύθο της «ειδικού στο off road» που πάντα θα ακολουθεί τη βρετανική φίρμα.

Διαθέτει τα πιο ανθεκτικά υλικά και έχει δοκιμαστεί στα όρια. Το Defender είναι σχεδιασμένο για κορυφαία ανθεκτικότητα. Ικανό εκ φύσεως. Το Defender μπορεί να κατακτήσει ακόμη και τις πιο ακραία εδάφη και να σας μεταφέρει από την αστική ζούγκλα σε αμμώδη και παγωμένα περιβάλλοντα. Έχοντας σχεδιαστεί με αδιαμφισβήτητη ακεραιότητα και αξεπέραστη αποφασιστικότητα, είναι εξοπλισμένο για περιπέτειες στον 21ο αιώνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις