Η ονομασία HTWO έχει διττή ανάγνωση – το H2, χημικό σύμβολο του υδρογόνου, και παράλληλα συμβολίζει το «Hydrogen» και το «Humanity», βάσεις για την επέκταση της Hyundai στις κυψέλες καυσίμου.

Η νέα μάρκα που φιλοδοξεί να εισάγει η νοτιοκορεάτικη Hyundai, στοχεύει στην διευκόλυνση της παγκόσμιας επιχείρησης της αυτοκινητοβιομηχανίας για την εξέλιξη και την ανάπτυξη του δικτύου υδρογόνου. Η Hyundai εκτιμά πως η επανάσταση και η χρήση των fuel cells αναμένεται να ξεκινήσει από τα βαριά φορτηγά, αλλά και από τα τρένα και τα πλοία. Σε οχήματα, δηλαδή, στα οποία δεν αρκούν οι απλές μπαταρίες.

Ο Όμιλος Hyundai Motor, έχοντας συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες υδρογόνου και ενέργειας, επεκτείνει τις δραστηριότητές του στις κυψέλες καυσίμου. Αρχικά, εστιάζει την προσοχή σε μεγάλες περιοχές, όπως είναι η Κορέα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη και η Κίνα.

Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία υπογραμμίσει πως το 2013 είχε λανσάρει το πρώτο fuel cell μοντέλο μαζικής παραγωγής, ενώ παράλληλα έχει συνδράμει στην εξέλιξη των κυψελών καυσίμου μέχρι τα σύγχρονα Hyundai NEXO SUV, το φορτηγό βαρέως τύπου XCIENT Fuel Cell και ένα ηλεκτρικό λεωφορείο κυψελών καυσίμου.

Τα fuel cell εκτιμάται πως σύντομα θα μπουν αποφασιστικά στο ”παιχνίδι” της ηλεκτροκίνησης, με την HTWO να αποτελεί μέσο επένδυσης για τους Κορεάτες.

Αναφορικά με τις κυψέλες υδρογόνου και την λειτουργία τους, ο Τάις Γένσεν, διευθύνων σύμβουλος της “Hydrogen Denmark” εξηγεί πως λειτουργεί η μηχανή ενός αυτοκινήτου κινούμενο με το εν λόγω καύσιμο: «Αντί για μπαταρία υπάρχει μια κυψέλη καυσίμου όπου το οξυγόνο αντιδρά με το υδρογόνο δημιουργώντας ηλεκτρισμό και νερό. Από αυτή την χημική αντίδραση, το νερό αποβάλλεται και αυτή είναι η μοναδική εκπομπή».

«Η οδήγηση είναι ομαλή, ο κινητήρας δεν δημιουργεί θόρυβο. Είναι θετικό ότι ο τρόπος λειτουργίας μιας μηχανής καύσης διατηρείται. Μπορεί κανείς απλά να μεταβεί σε ένα σταθμό ανεφοδιασμού και να γεμίσει το ντεπόζιτο σε 3 έως 5 λεπτά. Κατόπιν μπορεί να διανύσει απόσταση από 4 έως 600 χλμ.».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις