Σάλος δημιουργήθηκε με τη διαφήμιση της Toyota στην Αυστραλία, έχοντας ως αποτέλεσμα να αποσυρθεί. Ωστόσο, ενδιαφέρον έχει να δούμε τι συνέβη. Η Toyota Αυστραλίας ετοίμασε μια διαφήμιση για το νέο Yaris, δείχνοντας το ιαπωνικό σουπερμίνι σε τρεις εκδόσεις: Hybrid, Cross και GR.

Ουσιαστικά, όπως θα δείτε στο βίντεο, τρία διαφορετικά αυτοκίνητα, τρεις διαφορετικοί άνθρωποι, τρία αδέρφια που θέλουν να επισκεφθούν το σπίτι των γονιών τους για την 30η επέτειο του γάμου τους. Οι δυο αδερφές μιλούν στο τηλέφωνο, στοιχηματίζοντας πως ο αδερφός τους δεν θυμάται την περίσταση και η μία του στέλνει φωνητικό μήνυμα. Αυτή με το Hybrid είναι ήδη καθ’ οδόν, η άλλη με το Cross φεύγει από την παραλία. Ωστόσο, ο αδερφός άναψε «φωτιές».

Δουλεύει στο γκαράζ, πάνω από το μηχανοστάσιο μιας Celica GT-Four. Ακούγοντας το μήνυμα της αδερφής του, μπαίνει στο GR Yaris του και φεύγει σπινάροντας, σηκώνοντας σκόνη και γλιστρώντας ελαφρά με τα τέσσερα. Αυτή ακριβώς η εικόνα, σύμφωνα με το Federal Chamber for Automotive Industries Motor Vehicle Advertising Code αποτυπώνει δυο παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.: υπερβολική ταχύτητα και επικίνδυνη οδήγηση.

Από την άλλη, το κανονικό ΕΣΡ της Αυστραλίας  δεν θεωρεί πως το διαφημιστικό προμοτάρει την υπερβολική ταχύτητα. Ωστόσο, το… γλιστρηματάκι στο χώμα ενθαρρύνει την αντικανονική οδήγηση. Γι’ αυτό, η Toyota δεν μπορεί παρά να μοντάρει το κλιπ, δηλώνοντας πως «κατανοεί την φύση της διαμαρτυρίας, αλλά δεν συμφωνεί στο ελάχιστο με την κατηγορία».

Λίγα λόγια για την Toyota

Η Toyota Motor Corporation είναι ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που εδρεύει στην πόλη Τογιότα, στο Αϊτσί της Ιαπωνίας. Το 2016 η πολυεθνική εταιρεία διέθετε 346.219 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και την άνοιξη του 2019 έφτασε τους 370.870 εργαζόμενους. Επίσης, από το Μάρτιο του 2013 είναι η δέκατη τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με βάση τα έσοδα. Τον Ιούλιο του 2012, η εταιρεία ανέφερε ότι παρήγαγε το 20.000.000-ό της όχημα. Από τον Νοέμβριο του 2013, είναι επίσης η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ιαπωνία από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, καθώς και από τα έσοδα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Τογιόντα Κιιχίρο (Toyoda Kiichiro) το 1937, ως υποπροϊόν από την εταιρεία του πατέρα του, για τη δημιουργία αυτοκινήτων, Toyota Industries. Τρία χρόνια νωρίτερα, το 1934, ενώ ήταν ακόμα τμήμα της Toyota Industries, δημιούργησε το πρώτο της προϊόν, τον κινητήρα Type A, και το 1936 το πρώτο της επιβατικό αυτοκίνητο, το Toyota AA. Η Toyota Motor Corporation έχει στην κατοχή της, τις εξής εταιρείες του ομίλου: Toyota, Lexus, Daihatsu και Hino Motors. Το 2008, η ετήσια παραγωγή και οι ετήσιες πωλήσεις πωλήσεις του Ομίλου της Toyota ξεπέρασαν για πρώτη φορά αυτές του Ομίλου της General Motors, κάνοντας την Toyota το νούμερο ένα στον κόσμο!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις