Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της Hyundai επιτελείται με έντονους ρυθμούς, καθώς η νοτιοκορεατική εταιρεία προσδώσει ήδη ηλεκτρική υπόσταση στο Kona. Σύντομα θα λανσαριστεί το πρώτο ηλεκτρικό Ioniq, ενώ αναπτύσσεται η πλατφόρμα E-GMP, πάνω στην οποία θα βασίζονται τα οχήματα σχετικής τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ηλεκτρικής επέλασης της εταιρείας και δεδομένων των αυστηρών ορίων CO2, η νοτιοκορεατική εταιρεία φαίνεται πως έχει πάρει την μεγάλη απόφαση να βάλει τέλος στους κινητήρες diesel.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, Korea JoongAng Daily, το δεύτερο μισό του 2020, η Hyundai φρέναρε την ανάπτυξη των μοτέρ diesel. Προτού, όμως, μπει οριστικό «τέλος» στους diesel κινητήρες, η εταιρεία αναμένεται να αναβαθμίσει -μερικώς- τους υφιστάμενους κινητήρες της.

Τι θα γίνει με την βενζίνη

Στον αντίποδα, τα μοτέρ βενζίνης δεν αναμένεται να καταργηθούν, τουλάχιστον σύντομα, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των plug-in υβριδικών και hybrid εκδόσεων, τις οποίες θα λανσάρει η εταιρεία τα επόμενα χρόνια. Για την επέκταση, μάλιστα, της… ζωής των κινητήρων βενζίνης, η Hyundai θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αναφορικά με τα όρια εκπομπών ρύπων.

Μην ξεχνάμε πως από το 2025, στην ευρωπαϊκή επικράτεια αναμένεται να ισχύσουν οι νέες αυστηρότερες προδιαγραφές για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που επιγράφονται ως Euro 7. Επομένως, η κατασκευή αυτοκινήτων χωρίς ηλεκτρική τεχνολογία θα καταστεί ασύμφορη.

Σημειώνεται πως η Hyundai ετοιμάζει «ηλεκτρική επίθεση», προλειαίνοντας το έδαφος για το λανσάρισμα 23 πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έως και το 2025. Έως τα τέλη του 2021, τέλος, η Hyundai θα λανσάρει συνολικά 12 μοντέλα τύπου SUV/Crossover.

Λίγα λόγια για τη Hyundai

Η Hyundai Motor Company  είναι μία νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1967 και μαζί με την θυγατρική της, Kia Motors, της οποίας κατέχει το 32,8%, και την κατά 100% θυγατρική πολυεθνική της, Genesis Motors, η οποία αποτελείται από το Hyundai Motor GROUP, είναι ο πρώτος μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων στον κόσμο.

Η Hyundai εκμεταλλεύεται τη μεγαλύτερη ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο στην Ούλσαν της Νότιας Κορέας, η οποία έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 1,6 εκατομμυρίων μονάδων. Η εταιρεία απασχολεί 75.000 άτομα παγκοσμίως. Τα οχήματα Hyundai πωλούνται σε 193 χώρες μέσω 5.000 αντιπροσωπειών και εκθεσιακών χώρων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις