Η κινεζική Geely κατέχει το 50% της Smart και ποσοστά σε Lotus και Volvo. Η γερμανική daimler που έχει το άλλο 50% στα Smart σκέφτεται να προχωρήσει την συνεργασία με τους Κινέζους στην παραγωγή ενός ηλεκτρικού SUV που θα θυμίζει (και μόνο θα θυμίζει ) το smart forfour αυτός θα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο υψηλής τεχνολογίας.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος πωλήσεων της smart, Daniel Lescow παραχώρησε μάλιστα δηλώσεις επί του θέματος.

Μίλησε στην Automobilwoche, δηλώνοντας ότι το πρώτο μικρό SUV θα κατασκευαστεί στην Sustainable Experience Architecture πλατφόρμα της Geely, που θα υποστηρίξει επίσης πολλά αυτοκίνητα από τις εταιρείες που ανήκουν στον κινεζικό κολοσσό.

Ειδικότερα, ο Lescow τόνισε πως αυτή η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί επίσης για τουλάχιστον ένα ακόμη μοντέλο της smart, το οποίο πιθανότατα θα είναι και αυτό SUV.

Εκτός από τις μεγαλύτερες διαστάσεις, τα νέα αυτοκίνητα της smart θα εμφανίσουν και να πρότυπα συνδεσιμότητας, που περιλαμβάνουν ασύρματες ενημερώσεις (over-the-air) και μερικώς αυτοματοποιημένα συστήματα οδήγησης.

Αναφορικά με τις αγορές η Ευρώπη αλλά και η Κίνα θα είναι οι δύο αγορές που θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των ανθρώπων της εταιρείας. «Οι δυνατότητες είναι τεράστιες, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Κίνα. Τα SUV γίνονται τα πιο δημοφιλή από όλα τα επιβατικά οχήματα στην Κίνα. Αλλά μην ανησυχείτε, το νέο μας SUV δεν θα είναι μόνο για την Κίνα – θα το φέρουμε σε ευρωπαϊκές αγορές », έγραψε ο Lescow σε μια δημοσίευση στο Linkedin, επιβεβαιώνοντας έτσι το πεδίο δράσης της smart.

Τέλος είπε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το νέο μας SUV θα καθιερωθεί γρήγορα ως ηγέτης στην κατηγορία και θα ηγηθεί μιας μεταμόρφωσης στην έννοια και την εμφάνιση ενός αστικού, ηλεκτρικού τρόπου ζωής».

Η αυτονομία των νέων αυτοκινήτων  της πλατφόρμας που έχει η Geely αναμένεται να προσεγγίζει τα 700 χιλιόμετρα ύστερα από κάθε φόρτιση. Δεδομένου όμως του μεγέθους του Smart ακόμα και αν αυτό γίνει SUV εκτιμάται ότι η αυτονομία θα είναι περίπου στα 300 με 400 km.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις