Οι δύο υπομάρκες της Mercedes-Benz, θα συγκλίνουν στο μέλλον, με σκοπό να προσφέρουν ολοκληρωμένες εκδόσεις AMG των μοντέλων EQ σε όλη την ηλεκτρική γκάμα μοντέλων, σύμφωνα με το αφεντικό της εταιρείας, Markus Schäfer.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την αποκάλυψη της νέας EQA, ο Schäfer επιβεβαίωσε ότι «έρχεται μια ηλεκτρική πλατφόρμα προς την κατεύθυνση της AMG».

Αν και δεν δόθηκαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες και προδιαγραφές για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα που θα αναλάβει η AMG, ο ίδιος ολοκλήρωσε τη δήλωση του λέγοντας: «Θα υπάρξουν στο προσεχές μέλλον εκδόσεις επιδόσεων των EQA, B, S και E».

Οι ημερομηνίες αποκάλυψης για αυτά τα μοντέλα δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί ούτε ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται να ακολουθήσουν τη δυνατή εκδοχή της EQA ρυθμισμένη κατάλληλα από την AMG, δεδομένου ότι είναι το πρώτο από τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν.

Η κίνηση να διατεθούν μοντέλα EQ με τις ευλογίες της AMG φαντάζει ως φυσική εξέλιξη, δεδομένης της έντονης δραστηριότητας των ανταγωνιστών της Mercedes. Εκτός από τις καθιερωμένες εκδόσεις Performance της Tesla, η Audi θα προσφέρει το ηλεκτρικό E-tron GT με έκδοση RS εξαρχής, ενώ, η BMW θα ανακοινώσει σύντομα την ισχυρή έκδοση M της i4, πιθανότατα και μέσα στο έτος που διανύουμε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις