Οι στατιστικές κλοπών αυτοκινήτων από τις ΗΠΑ, δείχνουν πως τα πιο «δημοφιλή» μοντέλα στις λίστες των κλεμμένων, είναι τα Ford F-150 και Honda Civic- με τη δεκάδα να συμπληρώνεται από άλλα 4 pick up.

Ωστόσο, κατασκευαστές όπως η Dodge, έχουν ξεκινήσει μια διαδικασία να εφοδιάζουν τα αυτοκίνητά τους και ιδιαίτερα τα δυναμικά τους μοντέλα, με συστήματα προστασίας και αποτροπής της κλοπής.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ενδιαφέρον η προσέγγιση της Dodge στο θέμα. Ο Tim Kuniskis, επικεφαλής μηχανικός της Dodge, λέει πως «αν και σπάνια συμβαίνει στατιστικά, οι κλέφτες αυτοκινήτων στοχεύουν τα muscle cars της Dodge με την υψηλή ιπποδύναμη». Για το λόγο αυτό, οι προγραμματιστές των εγκεφάλων για τους κινητήρες της Dodge, έχουν εξελίξει ένα αντικλεπτικό λογισμικό.

Αφορά στα μοντέλα που έχουν το V8 σύνολο των 6,4 λίτρων και μπορεί να «τοποθετηθεί» στο πλαίσιο μιας αναβάθμισης του συστήματος Uconnect του αυτοκινήτου. Ο κινητήρας αυτός, που στην κορυφαία του εκδοχή κινεί το Dodge Challenger SRT Super Stock με απόδοση 818 ίππων, από τη στιγμή που υπάρχει το αντικλεπτικό σύστημα και μετά, θα χρειάζεται για να εκκινήσει, ένα τετραψήφιο κωδικό στην οθόνη του Uconnect.

Αν ο κωδικός αυτός δεν εισαχθεί ή αυτός που θα εισαχθεί δεν είναι σωστός, ο κινητήρας «κλειδώνει» σε μια απόδοση 2,8 ίππων και 30 Nm ροπής, με τις στροφές λειτουργίας του να φτάνουν με ηλεκτρονικό κόφτη μόνο μέχρι τις 675 σ.α.λ. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι αντιπρόσωποι της Dodge θα εγκαθιστούν τη συγκεκριμένη ενημέρωση στο λειτουργικό των αυτοκινήτων (κατασκευής από το 2015 και μέχρι σήμερα) που έχουν τον κινητήρα αυτό, δωρεάν.

Η εταιρεία με δελτίο τύπου, ενημερώνει πως «Η Dodge θα συνεχίσει να επιδιώκει την παροχή βελτιώσεων για να αποτρέψει την κλοπή οχημάτων για να προστατεύσει τις επενδύσεις των ιδιοκτητών».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις