Το Ford F-150 Lightning, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα το απόγευμα της Τετάρτης 19 Μαΐου, επέλεξε να οδηγήσει ο Τζο Μπάιντεν. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Dearborn και δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου που περιμένει αρκετός κόσμος κυρίως στην Αμερική.

Κατά την ομιλία του στο εργοστάσιο, ένα ασημένιο πρωτότυπο Ford F-150 Lightning εμφανίστηκε σε σημείο που ήταν… ξεκάθαρο ότι θα έφτανε στα φώτα της δημοσιότητας, με τον Μπάιντεν να «αρπάζει» την ευκαιρία και να το… τεστάρει πρώτος.

Για την εμπειρία που είχε, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι διαβολικά γρήγορο, καθώς πρόλαβε να δοκιμάσει την επιτάχυνση του αυτοκινήτου, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Δείτε τον Μπάιντεν πίσω από το τιμόνι

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το αυτοκίνητο χρειάζεται περίπου 4,3″ με 4,4″ για το 0-96 km/h, αλλά η Ford επισήμως δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ισχύ του αυτοκινήτου και αν αυτή είναι μεγαλύτερη από τους 450 ίππους του F-150 Limited με τον V6 Ecoboost κινητήρα.

Σύμφωνα με τις -μέχρι τώρα- πληροφορίες, το F-150 Lightning θα είναι το πιο ισχυρό F-150 που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Θα φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες και θα έχει τη δυνατότητα να παίρνει over-the-air ενημερώσεις, αλλά να λειτουργεί και ως γεννήτρια, παρέχοντας ισχύ σε ηλεκτρικές συσκευές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις