Η Mercedes ανακοίνωσε σήμερα (18/8) ότι θα αποχωρήσει από τη Formula E στο τέλος της περιόδου 2022, προκειμένου να επικεντρώσει την προσοχή της στη Φόρμουλα Ένα.

Η κοινοποίηση της γερμανικής εταιρείας έρχεται τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση από τη Mercedes των τίτλων σε οδηγούς (με τον Ολλανδό Νικ ντε Φρις) και ομάδες στο πρωτάθλημα που διεξάγεται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Πηγαίνοντας προς τα εμπρός, η εταιρεία θα επικεντρώσει τις εργοστασιακές δραστηριότητές της για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη Φόρμουλα Ένα, ενισχύοντας το στάτους του αθλήματος ως το ταχύτερο εργαστήριο για την εξέλιξη και τη δοκιμή βιώσιμων και κλιμακούμενων μελλοντικών τεχνολογιών απόδοσης» αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

Τον περασμένο Δεκέμβριο οι γερμανικές κατασκευάστριες εταιρείες Audi και BMW είχαν επιβεβαιώσει ότι θα αποχωρήσουν από τη Formula E στο τέλος αυτής της χρονιάς.

Από την πλευρά της, η Mercedes ανακοίνωσε τον Ιούλιο μια νέα στρατηγική κατεύθυνση για τη μάρκα της, με στόχο να παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το τέλος της δεκαετίας

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις