Το ιστορικό Ράλι Ακρόπολις άρχισε και τα πρώτα γκάζια… τσίτωσαν στην Πλατεία Συντάγματος. Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ειδική διαδρομή που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, δόθηκε η εκκίνηση του αποκαλούμενου «Ράλι των θεών».

Κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, 48 κορυφαία αγωνιστικά αυτοκίνητα εκκίνησαν για το Ράλι Ακρόπολις, παρουσία τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του αγώνα, όσο και του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και άλλοτε αφεντικού της Ferrari, Ζαν Τοντ.

Επειτα από οχτώ χρόνια αναμονής το Ράλι Ακρόπολις επέστρεψε στο WRC, γεγονός που έφερε πλήθος κόσμου στην πρώτη ειδική διαδρομή που έγινε στους δρόμους γύρω απ’ την Πλατεία Συντάγματος. Η ειδική διαδρομή απόστασης κάτι λιγότερο του ενός χιλιομέτρου, έγινε περισσότερο για να δώσει το σήμα της επιστροφής του Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Παρ’ όλα αυτά, οι εικόνες ήταν εντυπωσιακές με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να μαρσάρουν, να σπινιάρουν και να κινούνται σε ρυθμούς αγώνα στο κέντρο της πόλης.

Σε επίπεδο χρόνων, η στενή και συνεχώς εναλλασσόμενη διαδρομή ταίριαξε περισσότερο στο Toyota Yaris WRC, καθώς τρία πληρώματα της ομάδας Gazzoo WRT είχαν τους καλύτερους χρόνους. Πρόκειται για τους Οζιέ/Ινγκράσια, Έβανς/Μάρτιν και Ροβάνπερα Άλτουνεν.

Ακολούθησαν τα Hyundai i20 WRC με τους Νεβίλ / Βίνταγκε, Σόρντο / Καρέρα και Τάνακ / Γιαρβέογια, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Μίκελσεν, Όστμπεργκ, Καγιετάνοβιτς και Λιναμάε.

Πρώτοι Έλληνες και μόνοι με χρόνο κάτω από 1 λεπτό, τερμάτισαν οι Κύπριοι Γαλαταριώτης / Ιωάννου και οι Αθανασούλας / Ζακχαίος.

Ο αγώνας συνεχίζεται την Παρασκευή (10/9) σε Κορινθία και Βοιωτία, με πέντε ειδικές διαδρομές. Πρώτη αυτή των Αγίων Θεοδώρων, η οποία θα είναι επαναλαμβανόμενη και θα εκκινήσει στις 10:15.

Το «Ράλι των Θεών» μεταδίδεται παγκοσμίως από 65 τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία το «μοιράζουν» σε 155 χώρες και σε 840 εκατομμύρια τηλεθεατές. Ακόμη και στην ταράτσα της Βουλής υπήρχε κόσμος που παρακολουθούσε το εντυπωσιακό θέαμα που πρόσφεραν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Ράλι Ακρόπολις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις