Ράλλυ Ακρόπολις: Οι Ott Tanak (Hyundai) και Sebastien Ogier (Toyota) ακολουθούν τον νεαρό Φινλανδό οδηγό της Toyota στην γενική κατάταξη με 3,7” και 3,9” διαφορά αντίστοιχα. Ιδιαίτερη η πρώτη ημέρα του Εθνικού μας αγώνα με περάσματα από ειδικές διαδρομές, που τα είχαν όλα λίγη λάσπη αλλά και το κλασσικό σκληρό οδόστρωμα με πέτρες και σκληρό χώμα.

Ένας 20χρονος οδηγός ο Kalle Rovanpera (Toyota) κράτησε πίσω του δύο πολύ έμπειρους πρωταθλητές οι οποίοι είτε δεν έκαναν καλή επιλογή ελαστικών σε κάποια σημεία ( Ogier) είτε αντιμετώπισαν προβλήματα (Tanak).

Όμως και οι δύο μπορούν να πιέσουν την δεύτερη ημέρα και να κλέψουν την πρωτιά. Βέβαια θα χρειαστούν και την τύχη με το μέρος τους ενώ θα πρέπει να κάνουν σωστή επιλογή ελαστικών. Όπως όλοι οι πρώτοι, ο Rovanpera επέλεξε τα σκληρά ελαστικά της Pirelli για στεγνό και σκληρό τερέν.

Στην τελευταία διαδρομή της ημέρας ο Ott Tanak σημείωσε έναν ακόμα ταχύτερο χρόνο και πήρε τη δεύτερη θέση από τον Sebastien Ogier. Ο Kalle Rovanpera εξακολουθεί να ηγείται του αγώνα, αλλά η διαφορά μεταξύ των τριών πρώτων πληρωμάτων είναι μόλις 3,9 δλ.

Τέταρτος στα 11,65 χιλιόμετρα της ειδικής «Ελάτεια» ήταν ο Dani Sordo (Hyundai) με τους A. Fourmaux και G. Greensmith της Ford να κλείνουν την εξάδα.

Παρακάτω η κατάταξη την 2η ημέρα του Ακρόπολις, καθώς και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Μετά από οχτώ χρόνια απουσίας, ένας από τους πιο διάσημους αγώνες του motorsport σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει και έρχεται για πρώτη φορά στην καρδιά της Αθήνας.

Εντυπωσιακές εικόνες στην Αθήνα

Οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος συνέθεσαν τη μήκους 0,98 χλμ. πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, COSMOTE 5G Athens Stage, από όπου στις 18:08 ακούστηκε και ο πρώτος αγωνιστικός ήχος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ξεκινώντας από τη Λεωφόρο Β. Αμαλίας, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα πέρασαν εμπρός από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και, στρίβοντας διαδοχικά αριστερά, τερμάτισαν επί της οδού Γεωργίου Α΄, έχοντας κυκλώσει την Πλατεία Συντάγματος.

Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Δείτε τα στιγμιότυπα από το κέντρο της Αθήνας το πρωί λίγο πριν την έναρξη του Αγώνα:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις