Ένα τρομερό τρακάρισμα είχαν ο Λιούις Χάμιλτον με τον Μαξ Φερστάπεν στο γκραν πρι της Μόντσα!

Οι διεκδικητές του τίτλου είχαν μια μεγάλη μονομαχία που έφερε δίπλα-δίπλα τα μονοθέσιά τους. Κι αφού κανείς από τους δύο δεν πάτησε φρένο, είχαν ένα δυνατό τρακάρισμα που λίγο έλειψε να τραυματίσει σοβαρά τον Βρετανό πιλότο.

Το ατύχημα έγινε στο σικέιν μετά την έξοδο απ’ τα πιτς. Από εκεί βγήκε καθυστερημένα ο Χάμιλτον, ενώ από την ευθεία ερχόταν με ταχύτητα ο Φερστάπεν με αποτέλεσμα στην πρώτη στιγμή να έχουν επαφή. Λόγω της σύγκρουσης, η φόρμουλα του Φερστάπεν κυριολεκτικά σκαρφάλωσε πάνω απ’ αυτή του Χάμιλτον, ο οποίος οριακά δεν χτύπησε από τη ρόδα του Φερστάπεν που πέρασε ξυστά από το κεφάλι του. Το roll-bar της Mercedes διαλύθηκε, ενώ για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πόσο σημαντικά είναι τα Halo (το υπερυψωμένο σημείο του οχήματος πίσω απ’ το κεφάλι του πιλότου) για την ασφάλεια των οδηγών. Ο Χάμιλτον γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στο Halo.

Τα δύο μονοθέσια διαλύθηκαν και κόλλησαν στην αμμοπαγίδα κι ως εκ τούτου εγκατέλειψαν τον αγώνα. Η διαφορά τους στη βαθμολογία έμεινε στο +5 υπέρ του Φερστάπεν.

Το unfair από την πλευρά του Φερστάπεν πάντως είναι ότι δεν πήγε καν να δει αν είναι καλά στην υγεία του ο Χάμιλτον.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις