Ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ, ζήτησε να φωταγωγηθεί η «Αλιάντς Αρένα» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ για την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ουγγαρία, προκειμένου να δείξει «ορατό σημάδι αλληλεγγύης» στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ της Ουγγαρίας. Εκεί όπου η κυβέρνηση της χώρας ενέκρινε νόμο ο οποίος απαγορεύει την προπαγάνδα ομοφυλόφιλων σε ανηλίκους κάτω των 18 ετών, απαγορεύοντας παράλληλα, από τα σχολεία περιεχόμενο που θεωρείται ότι σχετίζεται με λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλους και τρανσέξουαλ.

Ωστόσο, η απάντηση που έλαβε από την UEFA ήταν αρνητική. Παρ’ όλα αυτά το γερμανικό ποδόσφαιρο ενώθηκε και οι ομάδες της χώρας, δημοσίευσαν στα social media φωτογραφίες στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Μάλιστα η γερμανική οργάνωση Christopher Steet Days και η Διεθνής Αμνηστία σκοπεύουν να διανείμουν 11.000 σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στους θεατές του αγώνα ανάμεσα στη Γερμανία και την Ουγγαρία, ώστε η διαμαρτυρία να εξακολουθεί να είναι ορατή σε όλους.

O πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εξήγησε την απόφαση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας:

«Όποια κι αν είναι η άποψή μας για το πόσο δικαιολογημένο μπορεί να είναι αυτό το μήνυμα, το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς. Η UEFA έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει κάθε μορφή διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένων των προκαταλήψεων και της ομοφοβίας. Ήταν ένα αίτημα πολιτικού χαρακτήρα, ήταν σαφώς ένα μήνυμα που αποσκοπούσε σε μια πολιτική πράξη από μια κυβέρνηση άλλης χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσέφεριν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις