Ξεκινήσαν τα «λαϊκά δικαστήρια» από ΜΜΕ και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές στο Νησί, μετά την οδυνηρή απώλεια του τροπαίου στον τελικό του Euro, στην διαδικασία των πέναλντι. Όπως είναι λογικό, οι επιλογές του Σάουθγκεϊτ δεν έμειναν ασχολίαστες, ενώ ο Ρόι Κιν άφησε αιχμές για τους  Στέρλινγκ και Γκρίλις, με τον τελευταίο να απαντάει αναλόγως.

Ο Ρόι Κιν κατακεραύνωσε στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για την επιλογή του να διαλέξει νεαρούς ποδοσφαιριστές να εκτελέσουν τα πέναλτι στον τελικό του Euro.

Ο Ιρλανδός, πέρα από τον Σάουθγκεϊτ, έβαλε στο «κάδρο» της έντονης κριτικής και τους έμπειρους ποδοσφαιριστές της Αγγλίας, όπως τους Στέρλινγκ και Γκρίλις, οι οποίοι επέτρεψαν στον 20χρονο Μπουκαγιό Σακά να εκτελέσει το 5ο κρίσιμο πέναλτι της Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ» και έτσι οι Ιταλοί πήραν το τρόπαιο.

«Αν είσαι ο Στέρλινγκ ή ο Γκρίλις δεν μπορείς απλά να κάθεσαι εκεί και να αφήνεις ένα παιδί να εκτελεί το πέναλτι μπροστά σου. Έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία. Ο Στέρλινγκ έχει κερδίσει τρόπαια. Έπρεπε να βγουν μπροστά και να αναλάβουν εκείνοι την ευθύνη», τόνισε χαρακτηριστικά στο ITV.

Ο Γκρίλις μέσω social media έδωσε την απάντησή του σε αρκετά έντονο ύφος, γράφοντας:

«Εγώ είπα ότι ήθελα να χτυπήσω πέναλτι! Ο προπονητής παίρνει τις αποφάσεις και όπως το έκανε και καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, έτσι και τώρα έκανε τις επιλογές που φάνταζαν σωστές. Όμως, δεν ανέχομαι να μου λένε ότι δεν ήθελα να χτυπήσω πέναλτι».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις