Η Peugeot δε θα μπορούσε να βρει καλύτερη ευκαιρία από την έκθεση της Γενεύης για να παρουσιάσει τη νέα σειρά κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου που σταδιακά θα φορέσουν όλα τα επόμενα μοντέλα της. 
Όσον αφορά τους βενζινοκινητήρες, πρόκειται για 2 εκδόσεις ενός υπερτροφοδοτούμενου μοτέρ 1,2 λίτρων, απόδοσης 110 και 130 ίππων αντίστοιχα, τεχνολογίας PureTech e-THP. O νέος 1.2 e-THP χαρίζει σύμφωνα με την Peugeot, τα υψηλότερα αποθέματα ροπής στην κατηγορία του μεταξύ 1500 και 3500 σ.α.λ, ενώ παράλληλα είναι οικονομικότερος κατά 21% από κινητήρες ισοδύναμης ισχύος. Μένει να μάθουμε και τα τελικά νούμερα απόδοσης και κατανάλωσης για να δούμε του λόγου το αληθές.
Όσον αφορά τους πετρελαιοκινητήρες, η γαλλική εταιρεία λανσάρει τη σειρά Blue HDi, η οποία συνδυάζει μία νέα τεχνολογία μείωσης των οξειδίων του Αζώτου (NOx) στον καταλύτη και ένα φίλτρο σωματιδίων με νέα πρόσθετα που προσφέρουν, εκτός από χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CO2, μείωση των βλαβερών σωματιδίων στα καυσαέρια της τάξης του 99,9%.
Περισσότερα νέα για τη νέα σειρά κινητήρων της Peugeot θα έχουμε πριν την Έκθεση της Γενεύης που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 6 Μαρτίου.
Πηγή: www.gocar.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις