Το τρίτο – και τελευταίο – από τα πρωτότυπα που αποκαλύπτουν το σχεδιαστικό ύφος της μάρκας για τα επόμενα χρόνια θα παρουσιάσει η Volvo στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 4 Μαρτίου. Η φόρμα του Volvo Concept Estate παραπέμπει σε αμάξωμα station wagon, θυμίζοντας πολύ το θρυλικό 1800 ES. Η μεγάλη απόσταση από το ταμπλό έως τον εμπρός άξονα, η κομψή σιλουέτα σε σκούρο καφέ χρώμα και η εντυπωσιακή γυάλινη οροφή, χαρίζουν δυναμική όψη στο Concept Estate. 
Όπως ακριβώς και στα Concept Coupé και Concept XC Coupé που προηγήθηκαν, η εμπρός όψη του Concept Estate είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική, με το έντονα χαμηλωμένο καπό και τη γρίλια που δίνει την εντύπωση ότι αιωρείται. Ταυτόχρονα, τα εμπρός φώτα ημέρας σε σχήμα Τ και τα ιδιαίτερα πίσω φωτιστικά σώματα θα αποτελέσουν σχεδιαστική υπογραφή των Volvo στο μέλλον.
Εντυπωσιακές λεπτομέρειες συναντάμε και στο εσωτερικό του Concept Estate όπως την ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα, μεγάλη οθόνη αφής που εισάγει τη λειτουργικότητα που χαρακτηρίζει τις ταμπλέτες, από το χώρο των υπολογιστών με τις χαρακτηριστικές κινήσεις όπως το σύρσιμο του δακτύλου ή το απαλό άγγιγμα της οθόνης. 
Η οθόνη αφής αντικαθιστά όλους τους παραδοσιακούς περιστροφικούς διακόπτες και κουμπιά, εκτός από ελάχιστους που έχουν να κάνουν με πολύ βασικές λειτουργίες, όπως ένταση του ήχου, φώτα alarm, θέρμανση γυάλινων επιφανειών. Λειτουργεί δε διαδραστικά, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων μπροστά από τον οδηγό. Το πρώτο Volvo που θα διαθέτει τη νέα οθόνη αφής θα είναι το νέο Volvo XC90 που θα λανσαριστεί στα τέλη του 2014.
Άλλη χαρακτηριστική πινελιά στο εσωτερικό του Concept Estate, που αντιπροσωπεύει το διαχρονικό σουηδικό lifestyle, αποτελεί ο μοχλός ταχυτήτων με την κρυστάλλινη λαβή, δημιούργημα του οίκου Orrefors/KostaBoda. Χαρακτηρίζεται από μία ιδιαίτερα θερμή πορτοκαλί απόχρωση, που την συναντάμε και στις ζώνες ασφαλείας για τους τέσσερις επιβάτες, καθώς και στα μάλλινα ταπέτα που έχει επιμεληθεί ο σουηδός σχεδιαστής Kasthall. Το Concept Estate αποτέλεσε όμως πεδίο έκφρασης και δημιουργίας και για άλλους διάσημους σουηδικούς οίκους. 
Χαρακτηριστικά, ο πίνακας οργάνων καλύπτεται από δέρμα εξαιρετικής ποιότητας, φυσικά κατεργασμένο από την Tärnsjö, τα φωτεινού χρώματος δέρματα των καθισμάτων είναι της BridgeofWear ενώ φιλέτα από φυσικό ξύλο και λεπτομέρειες από χαλκό κοσμούν το εσωτερικό. Σύμφωνα με τους Σουηδούς, σκοπός όλων αυτών ήταν η περιβόητη θαλπωρή του σουηδικού καθιστικού να μεταφερθεί στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου.
Πηγή: www.gocar.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις