Το 6o Startup Weekend Athens θα πραγματοποιηθεί φέτος από την Παρασκευή έως και την Κυριακή 7-9 Μαρτίου 2014, στο χώρο του The Cube ( http://thecube.gr/). Την φετινή εκδήλωση διοργανώνει το Τhe Cube με την υποστήριξη του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft.

Το Startup Weekend αποτελεί ένα τριήμερο εργαστήριο, που στόχο έχει να φέρει κοντά ανθρώπους με διαφορετικές δεξιότητες προκειμένου μέσα σε 54 ώρες να συνεργαστούν και να μετατρέψουν μια ιδέα σε επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, έχοντας την καθοδήγηση επαγγελματιών με διαφορετική εξειδίκευση.

Στο τέλος του τριημέρου, οι επιχειρηματικές προτάσεις παρουσιάζονται και αξιολογούνται με κριτήρια την καινοτομία και τη δυνατότητα εμπορικής εφαρμογής της ιδέας.

Το Startup Weekend είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2007 και αποτελεί μέρος διεθνούς πρωτοβουλίας με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσα από την έμπρακτη εξάσκηση και δικτύωση ανθρώπων με διαφορετικές εμπειρίες.

Μέχρι σήμερα έχουν διοργανωθεί 1000 Startup Weekends σε περισσότερες από 170 χώρες ανά τον κόσμο και μέσα από αυτά έχουν αναδειχθεί
επιτυχημένα startups.

Στην Ελλάδα, από το 2008, το Startup Weekend αποτελεί μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών που υποστηρίζονται από το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft για την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσετε συμμετοχή στο: http://athens.startupweekend.org/. Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ.


Σχετικά με το Κέντρο Καινοτομίας

Το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft εγκαινιάστηκε στις 28 Ιανουαρίου 2008, από τον ιδρυτή της εταιρίας, Bill Gates, και έχει ως στόχο να αποτελέσει κοιτίδα έρευνας και καινοτομίας, συνιστώντας ένα σύνδεσμο μεταξύ ερευνητικής κοινότητας, νέων και επιχειρηματικού κόσμου.

Έως σήμερα, έχει υποστηρίξει πάνω από 200 νέες εταιρίες τεχνολογίας μέσα από το πρόγραμμα BizSpark, έχει έρθει σε επαφή με περισσότερα από 10.000 άτομα που ενδιαφέρονται για επιχειρηματικότητα και τεχνολογία, μέσω της παροχής λογισμικού, εξειδικευμένης εκπαίδευσης, συμβουλιοδότησης και δικτύωσης, ενώ, ακόμα, έχει «επωάσει» περισσότερες από 15 νέες επιχειρηματικές ιδέες.

Το ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας έχει φιλοξενήσει πλήθος πρωτοβουλιών, που θέτουν στο επίκεντρο την καινοτομία και την νεανική επιχειρηματικότητα.

Ανάμεσα σε αυτές, αξίζουν να αναφερθούν ο ετήσιος διαγωνισμός Καινοτομίας Imagine Cup, μέσω του οποίου έχουν αναδειχθεί πολλά νέα ταλέντα σε διεθνές επίπεδο, η «Ημέρα Καινοτομίας», το Athens Startup Weekend. Υποστηρικτές του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft είναι το ΤΑΝΕΟ και η DELL.


Σχετικά με τη Microsoft

Η Microsoft (Nasdaq “MSFT”), η οποία ιδρύθηκε το 1975, είναι η κορυφαία εταιρεία λογισμικού, υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Όλα τα προϊόντα Microsoft® έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να διευρύνουν τις ατομικές και επιχειρηματικές δυνατότητες. Πληροφορίες για τη Microsoft βρίσκονται στη διεύθυνση: http://www.microsoft.com/hellas.

To Τμήμα Customer and Partner Experience αποτελεί ένα ζωντανό κανάλι επικοινωνίας της εταιρείας, με πολλά και διαφορετικά ακροατήρια που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της. Στόχος του Τμήματος είναι η ικανοποίηση των πελατών, μέσα από την συνεχή βελτίωση των τεχνολογικών υποδομών και των υπηρεσιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.microsoft.com/hellas/cpe.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις