Η Alfa Romeo 4C Spider, η ανοιχτή έκδοση του μιλανέζικου κουπέ κάνει την επίσημη πρώτη της στην 84η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ουσιαστικά πρόκειται για μία άσκηση στιλ, για να επιλεγούν τα στοιχεία που θα εφαρμοστούν στο αυτοκίνητο παραγωγής το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2015. 
Σχεδιασμένη από το Alfa Romeo Style Centre, η 4C Spider με την πίσω κίνηση και τον κινητήρα στο κέντρο ξεχωρίζει χάρη στο αποκλειστικό τριπλής επίστρωσης Glossy White χρώμα και το «δαχτυλίδι» από ανθρακονήματα στο παρμπρίζ το οποίο παίζει διπλό ρόλο, αυτόν της ενίσχυσης της ακαμψίας και αυτόν της βελτίωσης της αεροδυναμικής. Φυσικά, υπάρχουν και νέες ζάντες με ελαστικά της Pirelli. 
Στο εσωτερικό συναντάμε στοιχεία από ανθρακονήματα, δερμάτινες επενδύσεις και αρκετές λεπτομέρειες που δημιουργούν μια ευχάριστη, σπορ ατμόσφαιρα.
Η Alfa Romeo 4C Spider έχει μήκος περίπου 4 μέτρα και μεταξόνιο μικρότερο των 2,4 μέτρων. Σύμφωνα με την Alfa Romeo, χάρη στη μελέτη και την προσοχή στη λεπτομέρεια μειώθηκε στο ελάχιστο η είσοδος του αέρα στο θάλαμο επιβατών όταν η οροφή είναι ανοικτή. 
Την κίνηση δίνει ο γνωστός 4κύλινδρος 1750 Turbo που συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Alfa TCT και εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις: 0-100 km/h σε 4,5 sec και τελική ταχύτητα 250 km/h. Οι αλλαγές σχέσεων μπορούν να πραγματοποιηθούν και με τα “shift paddles” που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι. Εννοείται πως η 4C Spider εξοπλίζεται με το σύστημα DNA με το οποίο ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησης.
Πηγή: www.gocar.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις