Ο όμιλος Capricorn απέκτησε το πλήρες πακέτο έναντι 100 εκ. ευρώ. Tελικά το σήριαλ με την πώληση της υπερχρεωμένης πίστας του Nurburgring έλαβε τέλος. Η πρόταση εξαγοράς από την ADAC αλλά και τη La Tene Capital, ένα επενδυτικό fund παγκόσμιας εμβέλειας έμειναν στα χαρτιά. 
Πλέον επίσημα ο όμιλος της Capricorn απέκτησε ολόκληρο την έκταση, τις εγκαταστάσεις και τις υποχρεώσεις των προκατόχων. Η Capricorn ασχολείται με την έρευνα κι εξέλιξη προϊόντων για την αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροπορία με διάσπαρτες βιομηχανίες σε όλη την Ευρώπη. Στο χώρο της πίστας εργάζονταν περίπου εκατό εργαζόμενοι στο κέντρο δοκιμών που διατηρούσε η Capricorn στο Nurburgring. 
Η εταιρεία σύμφωνα με την ανακοίνωσή της σχεδιάζει να επενδύσει άλλα 25 εκατομμύρια ευρώ σε εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων, ενώ θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν κανονικά η πίστα ως χώρος τέλεσης αγώνων, το ξενοδοχείο και το θεματικό πάρκο αναψυχής και οι υποδομές εξέλιξης που πολλές εταιρείες αξιοποιούν προκειμένου να δοκιμάσουν νέα προϊόντα. Η Capricorn με την ανάληψη της ιδιοκτησίας της πίστας θέλει να δώσει έμφαση στον κλάδο εξέλιξης προϊόντων αυτοκινήτου και να ωφεληθεί και η ευρύτερη περιοχή από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.
Πηγή: www.gocar.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις