Δραστικά μέτρα για το κυνήγι των ανασφάλιστων οχημάτων θα θέσει σε εφαρμογή ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Στόχος, να εντοπιστούν και να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο όσοι οδηγοί κυκλοφορούν με ανασφάλιστο αυτοκίνητο. Ανάμεσα στα μέτρα συμπεριλαμβάνονται έλεγχοι της Τροχαίας στους δρόμους, καθώς και επιστολές σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων εμφανίζονται να τα έχουν ανασφάλιστα.
Ήδη, το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση της ταυτοποίησης των δύο βάσεων δεδομένων με τα ασφαλισμένα και τα κυκλοφορούντα οχήματα και το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τροχαία, έχει ξεκινήσει απανωτούς ελέγχους για τον εντοπισμό των περίπου 830.000 ιδιοκτητών ανασφάλιστων ΙΧ. Τα πρώτα ειδοποιητήρια υπολογίζεται ότι θα αποσταλούν στους ιδιοκτήτες από τον Μάιο.
Το πρόστιμο θα διαμορφώνεται στα 500 ευρώ για τα αυτοκίνητα και στα 250 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες, με τους ιδιοκτήτες να έχουν περιθώριο 30 ημερών για την εξόφληση των προστίμων από τη στιγμή που θα παραλάβουν την ειδοποίηση. Ο μόνος τρόπος για να γλυτώσει κάποιος το πρόστιμο είναι να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας και να θέσει σε ακινησία το αυτοκίνητο. Σε διαφορετική περίπτωση, ένα ανασφάλιστο όχημα, ακόμη και εάν βρίσκεται μόνιμα παρκαρισμένο, υπόκειται στην επιβολή προστίμου.
Πηγή: www.gocar.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις