Τώρα χάρη στην ΕΚΟ, η Ελλάδα γίνεται γνωστή για την τεχνογνωσία της και τα παγκόσμια ρεκόρ χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου για αυτοκίνητα βενζίνης και diesel!
 
Οι 3 ελληνικές εταιρίες EKO, Kosmocar Volkswagen και Driving Academy, συνεργάστηκαν και πέτυχαν σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης διασχίζοντας 9 ηπειρωτικά διαμερίσματα της Ελλάδας και πάνω από 1577 χιλιόμετρα εθνικού και επαρχιακού δικτύου! 
Η Kosmocar Volkswagen  διέθεσε στους εξειδικευμένους εκπαιδευτές της Driving Academy δύο αυτοκίνητα, ένα Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion 75 PS και ένα Volkswagen Golf 1.4 TDI 140 PS με Ενεργό Σύστημα Διαχείρισης Κυλίνδρων (ACT), τα οποία ανεφοδίασε η ΕΚΟ με τα εξελιγμένα καύσιμα της, EKO Diesel Economy και EKO 95 Economy!
Ποια είναι τα ρεκόρ; 
1. Guinness World Record  χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου για αυτοκίνητα Diesel – Ο γύρος της Ελλάδας: 2,96lt/100km
2. Guinness World Record χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου για αυτοκίνητα Βενζίνης – Ο γύρος της Ελλάδας: 3,42lt/100km
Η πρώτη ομάδα με το Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion και οδηγούς τους Δημήτρη Χατζητόλιο και Νικόλα Παπαπάσχο, κάλυψε την απόσταση των 1.577 χιλιομέτρων με συνολική κατανάλωση diesel 46,75lt που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση μόλις 2,96lt/100 km! Στην επιτυχία συνετέλεσαν  η νέα τεχνολογία TDI και BlueMotion της Volkswagen, οι πλέον σύγχρονες τεχνικές οικονομικής οδήγησης της Driving Academy και φυσικά τα εξελιγμένα καύσιμα τελευταίας τεχνολογίας Economy, που έφεραν την επανάσταση στα ελληνικά δεδομένα επιτυγχάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές καταναλώσεις! 
Η δεύτερη ομάδα οδήγησε το Volkwagen Golf 1.4 TSI 140PS – ACT, με οδηγούς τους εκπαιδευτές Θωμά Παπαπάσχο και Γιάννη Τσιγκρή και εφοδιασμένο με EKO 95 Economy, κάλυψε την απόσταση των 1.592 χιλιομέτρων με συνολική κατανάλωση βενζίνης 54,52lt, που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση μόλις 3,42lt/100km! 
Εδώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν η τεχνολογία TSI  και Ενεργού Συστήματος Διαχείρισης Κυλίνδρων της VW, η εξαιρετική εφαρμογή των πρακτικών οικονομικής οδήγησης της Driving Academy και φυσικά το εξελιγμένο καύσιμο ΕΚΟ Ekonomy, ένα καύσιμο που με τη βελτιωμένη σύνθεση του μειώνει αποτελεσματικά την συνολική κατανάλωση! 
Και τα 2 πληρώματα επιτηρούνταν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής από εξειδικευμένους συνεργάτες του οργανισμού Guinness World Records, του ΚΑΠΕ, της ελληνικής αστυνομίας και άλλων φορέων, ενώ στο τέλος της διαδρομής πιστοποιήθηκαν οι μετρήσεις ανεφοδιασμού των αυτοκινήτων, η χιλιομετρική απόσταση που κάλυψε κάθε αυτοκίνητο, αλλά και η ακρίβεια των στοιχείων μέσα από τις αυστηρές προδιαγραφές και οδηγίες του οργανισμού Guinness World Records. 
Ο οργανισμός αξιολόγησε όλα τα δεδομένα, τις μετρήσεις του εγχειρήματος, τις μαρτυρίες των επίσημων φορέων, το ολοκληρωμένο  video της διαδρομής και τα δεδομένα των GPS , πιστοποιώντας την επίτευξη και των 2 ρεκόρ! 
Γιατί τα ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης ανήκουν φυσικά… στην ΕΚΟ!