Μια καινοτόμος τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες των «έξυπνων» γυαλιών Google Glass να συλλέξουν χρήσιμες πληροφορίες για ένα προϊόν απλά και μόνο κοιτώντας το barcode του.

Η μέθοδος ονομάζεται barcode scanning και παρουσιάστηκε από το διεθνές σωματείο GS1 στο συνέδριο Mobile World Congress, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Open Mobile Alliance (OMA) και το Icare, το Ελβετικό Ινστιτούτο Ερευνών.

Όπως ανακοινώθηκε, όταν ένα barcode που βρίσκεται πάνω στη συσκευασία του προϊόντος σκανάρεται χρησιμοποιώντας το Google Glass, ο καταναλωτής λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν, όπως θρεπτικά συστατικά και συνταγές, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να προσαρμοστούν στις προσωπικές προτιμήσεις, να παρέχουν ειδικές προσφορές, να εμφανίσουν σχόλια άλλων καταναλωτών, ακόμα και να αποστείλουν πληροφορίες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

«Καθώς η συμπεριφορά των καταναλωτών αλλάζει συνεχώς και η αναζήτηση πληροφοριών είναι συνεχής, η επόμενη γενιά για barcode scanning θα αποτελέσει το βασικό μέσο για τους καταναλωτές ώστε να είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα.

Παράλληλα, αποτελεί ένα τρόπο επικοινωνίας των ΜΜΕ, ώστε να καταφέρουν να εμπλέξουν τους χρήστες σε διάφορες ενημερωτικές και προωθητικές ενέργειες» δήλωσε ο Μάλκολμ Μπάουντεν, πρόεδρος του GS1.


Ο διεθνής οργανισμός GS1

Ο οργανισμός GS1 εδρεύει στις Βρυξέλλες και εκπροσωπείται σε 113 χώρες στον κόσμο. Ασχολείται αποκλειστικά με την ανάπτυξη και εφαρμογή παγκόσμιων προτύπων και λύσεων, με σκοπό τη βελτίωση της αποδοτικότητας και τη διαφάνεια των εφοδιαστικών αλυσίδων σε παγκόσμιο αλλά και εθνικό επίπεδο.

Τα πρότυπα GS1 απευθύνονται σε περισσότερους από 20 βιομηχανικούς κλάδους και χρησιμοποιούνται από 2.500.000 επιχειρήσεις στον κόσμο, που πραγματοποιούν πάνω από 6 δισεκατομμύρια συναλλαγές την ημέρα. Στην Ελλάδα, νόμιμος και μοναδικός εξουσιοδοτημένος φορέας του Διεθνούς Οργανισμού GS1 είναι το μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία Ελληνικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για τη διαχείριση των διεθνών προτύπων GS1 και χαρακτηριστικό τίτλο «GS1 Association Greece».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις