Οι 1.000 κορυφαίες ιστοσελίδες στον κόσμο έχουν επιδιορθώσει το κενό ασφάλειαςHeartbleed” για να προστατεύσουν τους διακομιστές από την εκμετάλλευση, αλλά το 2% ήταν ακόμη ευάλωτο μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στην Καλιφόρνια.

Την Μ. Πέμπτη, η εταιρεία Menifee, με βάση την Καλιφόρνια, πραγματοποίησε έλεγχο σε ένα εκατομμύριο κορυφαίες ιστοσελίδες, βάση της κατάταξής τους στο Alexa Internet, το οποίο συλλέγει τα δεδομένα κίνησης στο διαδίκτυο.

Από τα 1.000 κορυφαία Alexa sites, είχαν όλα επιδιορθωθεί με τα νεότερα OpenSSL Libraries, όπως επιβεβαίωσε και ο Daniel Cid, Chief Technology Officer της Sucuri, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Κυριακή.

Το Heartbleed, το ψευδώνυμο για το σφάλμα στο OpenSSL, ένα κρυπτογραφικό open-source library που ενεργοποιεί το SSL (Secure Sockets Layer) ή την κρυπτογράφηση TLS (Transport Layer Security), ανακαλύφθηκε από τον Neel Mehta, έναν μηχανικό ασφάλειας της Google και από ερευνητές της εταιρίας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας Codenomicon, νωρίτερα αυτό το μήνα.


Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις