Ο κύβος ερρίφθη για την Volkswagen την οποία φήμες θέλουν να παρουσιάζει τη νέα γενιά Tiguan το φθινόπωρο. Το Γερμανικό Auto Motor und Sport κάνει λόγο για ολική επαναφορά του μοντέλου με τις τρεις εκδοχές αμαξώματος να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες του κοινού. 
Το βασικό μοντέλο θα έχει μήκος 4,5 μέτρα, δηλαδή θα είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από τον προκάτοχο. Οι κινητήρες που θα το εφοδιάζουν θα είναι αναβαθμισμένες εκδόσεις των υπαρχόντων, με βασικό τον TSI των 1,4 λίτρων και θα διατίθεται ο 1,6 TDI με 110 ίππους και ο δίλιτρος TDI σε δύο εκδοχές απόδοσης 150 και 184 ίππους. 
Στη γκάμα αμαξωμάτων θα προστεθεί το Tiguan XL με μήκος 5,0 μέτρα και αυξημένες μεταφορικές δυνατότητες, καθώς και το Tiguan Coupe που θα δίνει πιο σπορ χαρακτηριστικά διατηρώντας την τετραθέσια διάταξη καθισμάτων. 
Εντός του 2015 αναμένεται το λανσάρισμα του Taigun στην Ευρώπη που θα ανακατέψει πολύ τα δεδομένα της κατηγορίας των μικρών SUV όπου επικρατεί συνωστισμός από νέες ελεύσεις και υπάρχει έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον.  
Πηγή: www.gocar.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις