Η Google ανακοίνωσε ότι θα διακόψει οριστικά τη λειτουργία του Orkut, του ξεχασμένου κοινωνικού δικτύου της εταιρείας, που λίγοι πλέον θυμούνται. Έτσι, ξεκινώντας από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2014, το Orkut δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο στους χρήστες.

Η λειτουργία του Orkut ξεκίνησε δυναμικά πριν από δέκα χρόνια, όμως κατά το πέρασμα των ετών το κοινωνικό δίκτυο έχασε τη δημοτικότητά του, και επισκιάστηκε από την παρουσία άλλων κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook.

Από δω και στο εξής το κοινωνικό δίκτυο δεν θα δέχεται πλέον την πραγματοποίηση νέων εγγραφών. Ωστόσο, οι ήδη υπάρχοντες χρήστε, που χρησιμοποιούν ακόμη την υπηρεσία, θα μπορούν να έχουν κανονικά πρόσβαση μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη.

Οι χρήστες έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για να εξάγουν τα δεδομένα του προφίλ τους, τις δημοσιεύσεις και τις φωτογραφίες τους χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Takeout της Google.

«Ήταν 10 υπέροχα χρόνια, και ζητάμε συγγνώμη από όλους αυτούς που χρησιμοποιούν ακόμη ενεργά την υπηρεσία. Ελπίζουμε ότι οι χρήστες θα βρουν άλλες online κοινότητες για να συμμετέχουν σε συζητήσεις και να δημιουργούν ακόμη περισσότερες συνδέσεις», δήλωσε ο Paulo Golgher, της Google.


Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις