Το όνομά του είναι Thread και στο μέλλον αναμένεται να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στο καταναλωτικό κοινό. Πρόκειται για ένα νέο ασύρματο δίκτυο χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης για τις διασυνδέσεις «έξυπνων» συσκευών (όπως smartphones, τηλεοράσεις κ.α.) σε σπίτια.

Το οικιακό δίκτυο Thread δημιουργήθηκε από εταιρείες με σημαντική εμπειρία στον χώρο των ηλεκτρονικών συσκευών και του διαδικτύου, όπως οι Nest, Samsung, Freescale, ARM, Yale, Silicon Labs και Big Ass Fans.

Το πρωτόκολλο προσφέρει στις συσκευές τη δυνατότητα επικοινωνίας με ενεργειακή κατανάλωση σημαντικά χαμηλότερη από αυτήν του WiFi ή του Bluetooth.

Ο Κρις Μπόρος
, ιθύνων νους πίσω από το πρόγραμμα εξηγεί: «Πολλά από τα υπάρχοντα δίκτυα αδειάζουν τις μπαταρίες πολύ γρήγορα, ενώ τα περισσότερα συστήματα επικοινωνίας, βασίζονται σε μία από τις συνδεδεμένες συσκευές. Αν αυτή η συσκευή “πέσει”, τότε καταρρέει όλο το σύστημα επικοινωνίας».

Το νέο οικιακό δίκτυο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2015. Υπολογίζεται, ότι θα είναι σε θέση να υποστηρίζει περίπου 250 «έξυπνες» συσκευές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις