Με το ιδιαίτερό του στυλ, το Fiat Panda Cross απευθύνεται σους οπαδούς του διαφορετικού. Η ήδη αποδεδειγμένα ικανή πλατφόρμα του μικρού τετρακίνητου Fiat, αλλάζει «κουστούμι» και προσφέρεται με άλλη εμφάνιση. 
Συνδυάζεται με το ικανό diesel σύνολο των 1,3 λίτρων με απόδοση 80 ίππων, ενώ στον κατάλογο του εξοπλισμού του περιλαμβάνεται και το City Brake Control, το σύστημα που έχει βραβευτεί από το Euro NCAP τόσο για την αποτελεσματικότητά του, όσο και για το ότι είναι η πρώτη φορά στην κατηγορία που προσφέρεται. Η τετρακίνηση και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, βοηθάει τον οδηγό του Panda Cross να ξεπερνάει τα εμπόδια που θα συναντήσει στη διαδρομή του, ιδιαίτερα όταν αυτή είναι μακριά από την άσφαλτο. 
Το Panda Cross προσφέρει αποκλειστικά στην κατηγορία του, έναν επιλογέα για τους λάτρεις της εκτός δρόμου οδήγησης. Πιο συγκεκριμένα, ένας περιστροφικός διακόπτης επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει μεταξύ τριών λειτουργιών. Στην επιλογή Auto γίνεται αυτόματη κατανομή της ροπής μεταξύ των δύο αξόνων ανάλογα με την πρόσφυση των τροχών. Στην πόλη ή τον αυτοκινητόδρομο το Panda Cross κινείται με το 98% της ροπής να πηγαίνει στους μπροστινούς τροχούς, ενώ όταν η επιφάνεια κίνησης γίνεται ολισθηρή, το ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα ελέγχου μεταφέρει σε μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου μέχρι και 900 Nm ροπής στους πίσω τροχούς (δηλαδή το σύνολο της μέγιστης ροπής του κινητήρα), ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. 
Στην επιλογή Off-road το σύστημα τετρακίνησης είναι μόνιμα μέχρι τα 50 χλμ./ώρα ενεργοποιημένο για βέλτιστη χρήση εκτός δρόμου, με κατανομή της ροπής ανάμεσα στους τέσσερις τροχούς. Το σύστημα αποτρέπει την ενεργοποίηση του ASR, φρενάρει τους τροχούς που χάνουν πρόσφυση επειδή για παράδειγμα γλιστρούν περισσότερο από τους άλλους και μεταφέρει την κίνηση στους τροχούς με την μεγαλύτερη πρόσφυση. 
Για βέλτιστο έλεγχο σε απότομες κατωφέρειες ή κατά την κίνηση σε κατηφορικές διαδρομές με πολύ μεγάλες ανωμαλίες, η επιλογή Hill Descent Control (HDC) διατηρεί σταθερή την ταχύτητα του αυτοκινήτου, επενεργώντας ανεξάρτητα στο φρένο του κάθε τροχού. Έτσι βοηθάει τον οδηγό να αποφύγει το γλίστρημα στις κατωφέρειες σε δύσκολες συνθήκες και διασφαλίζει τη σταθερή πορεία του αυτοκινήτου. 
Η λειτουργία HDC, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συστήματος ελέγχου ευστάθειας ESC, ενεργοποιείται αυτόματα όταν η ταχύτητα πέφτει κάτω από τα 25 χλμ./ώρα και παραμένει σε αναμονή μέχρι τα 50 χλμ./ώρα. Αυτά είναι τα δεδομένα που έρχονται να προστεθούν στην ήδη πολύ θετική εικόνα του μικρότερου cross over της αγοράς. 
Στην ελληνική αγορά το Fiat Panda Cross αναμένεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 
Πηγή: www.gocar.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις