Η Mercedes-Benz ετοιμάζεται ολοταχώς να μπει στον χώρο των υβριδικών τύπου plug in στη μεσαία κατηγορία και η C-Class θα αποκτήσει μία πολύ πιο πράσινη εκδοχή. Σε συνέντευξη του στο Motoring, ο επικεφαλής εξέλιξης της C-Class Estate που αναμένεται το Σεπτέμβρη, Ralf Rossmanith αποκάλυψε ότι την παρούσα περίοδο γίνονται δοκιμές της υβριδικής C-Class η οποία έχει μέση κατανάλωση μόλις 2,0 lt/100km και εκπομπές CO2 50gr/km. 
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και το σύστημα plug-in παρέχει αυτονομία μόλις 30 χιλιομέτρων για αμιγώς ηλεκτροκίνητη χρήση. Ο Rossmanith υποστήριξε ότι για τις ανάγκες της Κινεζικής αγοράς, η αυτονομία θα πρέπει να αυξηθεί στα 50 χιλιόμετρα. 
Το υβριδικό σύστημα θα είναι χτισμένο πάνω στον υπάρχοντα δίλιτρο κινητήρα βενζίνης με απόδοση 211 ίππους και θα χρησιμοποιείται ένας ηλεκτροκινητήρας 68 ίππων για να μετατρέπει τη συσσωρευμένη ενέργεια από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η υβριδική C-Class αναμένεται στα τέλη της χρονιάς ή νωρίς το 2015.
Πηγή: www.gocar.gr