Το λειτουργικό σύστημα της Mozilla, Firefox OS, συνεχίζει την αργή πορεία του σε όλο τον κόσμο, με τους προμηθευτές να ξεκινούν την διάθεση συσκευών που θα χρησιμοποιούν την open source, browser-based πλατφόρμα για smartphone, αυτή την εβδομάδα.

Ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών της Ισπανίας, Telefónica έχει πουλήσει στο παρελθόν τηλέφωνα με Firefox OS στην Ισπανία, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των προσπαθειών της έχει επικεντρωθεί στις θυγατρικές της σε ισπανόφωνες αναδυόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κολομβίας, του Μεξικού, του Περού, της Ουρουγουάης και της Βενεζουέλας.

Η Telefónica άρχισε να κάνει προπαραγγελίες για το Alcatel OneTouch Fire E στη Γερμανία με το σήμα του O2. Το OneTouch Fire E είναι το δεύτερο τηλέφωνο με Firefox OS από την Alcatel και το πρώτο που προσφέρει αυτό που η Mozilla έχει ονομάσει “mid-tier hardware” για την πλατφόρμα.

Διαθέτει έναν επεξεργαστή διπλού πυρήνα 1.2GHz – πιθανότατα ένα Qualcomm Snapdragon MSM8210 SoC, αν κρίνουμε από το υλικό της Mozilla – συν μια οθόνη 4,5 ιντσών που διαθέτει ανάλυση 960-by-540, 512MB RAM και 4GB αποθήκευσης.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις