Πολύς λόγος έχει γίνει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Πέραν των εκκλήσεων για προσοχή από τη μεριά των οδηγών, δε μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα. Μέχρι τώρα που τα συμβατικά συστήματα ανοιχτής ακρόασης ή τα hands free, έθεταν περιορισμούς στη χρήση του τηλεφώνου και ανέδειξαν ως πρόβλημα το texting- ή αλλιώς, την αποστολή sms κατά τη διάρκεια της οδήγησης. 
Σε όλα αυτά, έρχεται να δώσει λύση το φορητό H.U.D. (Head Up Display) της Navdy που δίνει νέα διάσταση στην ασφάλεια κατά τη χρήση του κινητού τηλεφώνου και όχι μόνο μια και υποστηρίζει όλες τις τυπικές εφαρμογές ενός smartphone- του gps συμπεριλαμβανομένου αλλά και των γραπτών μυνημάτων με φωνητική αναπαραγωγή τους και υπαγόρευση. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στο promotion video εξηγούνται όλα πάρα πολύ ωραία, αφού ο έλεγχος του συστήματος γίνεται με φωνητικές εντολές αλλά και χειρονομίες από τη μεριά του οδηγού, ο οποίος όπως γίνεται με όλα τα συστήματα HUD, έχει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση μπροστά στα μάτια του, χωρίς να χρειάζεται να πάρει το βλέμμα του από το δρόμο. 
Ίσως είναι η καλύτερη λύση για όλους όσοι δε μπορούν να στερηθούν την επικοινωνία αλλά και τις διάφορες εφαρμογές του τηλεφώνου τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Το σύστημα της Navdy είναι συμβατό και με Android αλλά και με iOS και με τη διαδικασία του crowdfunding (που είναι πολύ διαδεδομένη στις μέρες μας) διατίθεται για προ-παραγγελία στην τιμή των 299$ (224€) με 40% έκπτωση. Οι πρώτοι πελάτες θα παραλάβουν τις συσκευές τους τον Ιανουάριο του 2015 και από τότε και μετά η τιμή του συστήματος θα είναι 499$ (373€).
Πηγή: www.gocar.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις