Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονται τη δημοτικότητα του «Ice Bucket Challenge», παρασύροντας ανυποψίαστους χρήστες σε κακόβουλες τοποθεσίες ή πείθοντας τους να καταβάλουν υποτιθέμενες δωρεές.


Τα emails είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος για την ανακατεύθυνση των χρηστών σε κακόβουλο λογισμικό, όμως έχει επίσης παρατηρηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τα θύματα, ζητώντας τους την άμεση παροχή «δωρεών» για την καταπολέμηση της ασθένειας ALS.

Το USA Today αναφέρει ότι οι κυβερνοεγκληματίες βασίζονται στην αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχουν κακόβουλα links, τα οποία υποτίθεται ότι παραπέμπουν σε διάφορες διασημότητες που ολοκληρώνουν την πρόκληση του «Ice Bucket Challenge», στην πραγματικότητα όμως οδηγούν σε εγκατάσταση malware.

Σε λιγότερο επιβλαβείς περιπτώσεις, οι εγκληματίες δελεάζουν τα θύματα με «προκλήσεις Ice Bucket Challenge που πήγαν στραβά», αποσκοπώντας στην αύξηση του traffic συγκεκριμένων ιστοσελίδων.

Επίσης, το Hoax-Slayer προειδοποιεί για μία ακόμη απάτη που υπόσχεται πρόσβαση στο βίντεο ενός εφήβου, ο οποίος έχασε τη ζωή του έπειτα από τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια της πρόκλησης. Η συγκεκριμένη απάτη στοχεύει τους χρήστες του Facebook, αποσκοπώντας στην ολοκλήρωση διαφόρων onlineερευνών, με όφελος για τους εγκληματίες, ή στην ανακατεύθυνσή τους σε κακόβουλες τοποθεσίες που υπηρετούν malware.


Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις