Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού Google ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη διοργάνωση επτά διαφορετικών ανοιχτών συναντήσεων – συζητήσεων στην Ευρώπη με θέμα το «δικαίωμα στη διαδικτυακή λήθη».

Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από την Google τη διαγραφή προσωπικών τους δεδομένων (κειμένων, φωτογραφικού αλλά και οπτικοαουστικού υλικού) από τη διάσημη μηχανής αναζήτησης.

Από την πλευρά της, η Google διαφωνεί με τη συγκεκριμένη απόφαση. Ήδη, πάνω από 90.000 άνθρωποι έκαναν αίτηση ζητώντας να διαγραφούν πληροφορίες που τους αφορούν από τη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Η πρώτη συζήτηση έλαβε χώρα την Τρίτη στη Μαδρίτη, ενώ οι υπόλοιπες έξι αναμένεται να έχουν διεξαχθεί το αργότερο έως τις 4 Νοεμβρίου σε διάφορες άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η Google προσδοκά ότι θα πείσει το κοινό πως η εν λόγω απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι ορθή. Προκειμένου να πετύχει τον στόχο της, η εταιρεία έχει γνωστοποιήσει ότι ειδικοί θα επιχειρηματολογήσουν αναφορικά με το «δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην πληροφορία» σε αντίθεση με το σκεπτικό της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που προστατεύει το «δικαίωμα στη διαδικτυακή λήθη».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις