Το δίκτυο της Japan Airlines (JAL) δέχτηκε επίθεση από hackers οι οποίοι κατάφεραν να κλέψουν προσωπικά δεδομένα μεταξύ 110.000 και 750.000 πελατών.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι διαχειριστές του συστήματος της JAL, εντόπισαν εισβολές σε servers που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων των πελατών. Πρόκειται για ονόματα και διευθύνσεις πελατών που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα επιβράβευσης, το οποίο προσφέρει εκπτώσεις και δώρα σε όσους πραγματοποιούν συχνές πτήσεις.

Σύμφωνα με την “Japan Times” , σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι 23 υπολογιστές είχαν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό.

Οι υπολογιστές αυτοί διοχέτευαν δεδομένα σε ένα διακομιστή που βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι οι δράστες είναι Κινέζοι, δεδομένου ότι οι χειριστές του server θα μπορούσαν να βρίσκονται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να ελέγχουν τον server από μακριά.

Η εταιρία ενημέρωσε, ότι η επίθεση πιθανώς να ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου και οι πληροφορίες των πελατών εκτίθενται για σχεδόν ένα μήνα. H Japan Airlines ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για διαρροή πιστωτικών καρτών και ότι έως τώρα, δεν έχει γίνει καμία καταγγελία για κακόβουλη συναλλαγή .

Η κλοπή “αεροπορικών μιλίων” μπορεί να φαίνεται σαν μια όχι προσοδοφόρα επιχείρηση, αλλά για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου είναι. Μπορούν να πωλούν τα μίλια σε άλλους ταξιδιώτες, οι οποίοι μπορούν να αγοράζουν αεροπορικά εισιτήρια σε χαμηλότερες τιμές. Με “αεροπορικά μίλια”, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν δωρεάν πτήσεις προς διάφορους προορισμούς στον κόσμο. Ωστόσο, ο πιο απλός τρόπος για μετατρέψουν τα “μίλια” σε μετρητά, είναι να τα πωλούν μέσω brokerage services που δημιουργούνται ειδικά για αυτό τον σκοπό.

Η εισβολή, πιθανόν να πραγματοποιήθηκε με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιείχαν κακόβουλα συνημμένα αρχεία. H Japan Airlines κατείγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία του Τόκιο και εργάζεται για την αποκατάσταση των ζημιών.


Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις