Στην Έκθεση Αυτοκίνηση 2014 (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού, 25 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου) κάνει πανελλαδικό ντεμπούτο η νέα έκδοση της Skoda Octavia. Διαθέσιμη σε πεντάθυρο αλλά και σε Combi αμάξωμα, η Octavia G-TEC κινείται από κινητήρα 1.4 TSI απόδοσης 110 ίππων, ο οποίος λειτουργεί με φυσικό αέριο (CNG) και εναλλακτικά με αμόλυβδη βενζίνη. Στάνταρ είναι και το πακέτο εξοπλισμού Green Τec που περιλαμβάνει τεχνολογίες όπως είναι το Σύστημα Start-Stop και το Σύστημα Aνάκτησης Ενέργειας Πέδησης κατά την επιβράδυνση.
Η αποδοτικότητα της νέας Octavia G-TEC εντυπωσιάζει καθώς με αποκλειστική χρήση CNG η αυτονομία φτάνει τα 410 km με ένα και μόνο ανεφοδιασμό, με την κατανάλωση να βρίσκεται στα 3,5 kg/100 km. Με τιμή CNG στα 0,971 €/kg το κόστος χρήσης μεταφράζεται σε μόλις 3,4 €/100 km (!), ενώ ο κάτοχος δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας καθώς η εκπομπή CO2 περιορίζεται στα μόλις 97 g/km. Στην λειτουργία με αμόλυβδη βενζίνη η αυτονομία αγγίζει τα 920 km και συνολικά η Octavia G-TEC μπορεί να διανύσει έως και 1.330 km με ένα πλήρη ανεφοδιασμό! Και όλα αυτά, με τις επιδόσεις να μη μένουν σε δεύτερη μοίρα: 10,9 sec για το 0-100 km/h και τελική ταχύτητα 195 km/h.
Οι δύο δεξαμενές CNG έχουν συνολική χωρητικότητα 97 λίτρα ή 15 kg υπό πίεση 200 bar. Είναι τοποθετημένες σε ειδικό και υψηλής αντοχής πλαίσιο κάτω από το χώρο αποσκευών, δίχως να επηρεάζεται η κορυφαία πρακτικότητα του αυτοκινήτου. Ακόμη και στις εκδόσεις CNG η νέα Octavia προσφέρει τους κορυφαίους χώρους στην κατηγορία της με την χωρητικότητα του χώρου αποσκευών να φτάνει τα 460 λίτρα (στη limo) ή τα 480 λίτρα (στη combi). Το λανσάρισμα της νέας έκδοσης στην ελληνική αγορά έχει προγραμματίσει στα μέσα Νοεμβρίου.
Πηγή: www.gocar.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις